Nõruta tuunikalakonserv ja jaota kahvliga väiksemateks tükkideks.
Lõika kurk pikkupidi õhukesteks viiludeks (seda on kõike parem teha köögiviljakoorijaga) ning sega tuunikalaga. Lisa õhukeselt viilutatud redised, nõrutatud kapparid, hakitud petersell ning loputatud-nõrutatud kikerherned.
Blanšeeri rohelisi ube 2 minutit keevas soolases vees, siis loputa külmas vees ning nõruta. Sega salati hulka.
Lisa paar lusikatäit meelepärast vinegrett-kastet ning serveeri krõbeda nisuleivaga.
Retsept on pärit briti ajakirjast Delicious (July 2008, Tuna and chickpea salad). Pildi tegi ZOOZI.
Kastmeks kasutasin Pädaste salatikastet 1,mis on kergelt vürtsikas ja sisaldab laimi,küüslauku ning ingverit.Salat oli väga huvitav ja väga maitsev.Sai kiidusõnu nii mehelt,emalt kui ka sõbrannalt.:)
Tuunikala ja kikerherne salat