Petersellipesto sarapuupähklitega

Serveeri petersellipestot näiteks spagettide või lintnuudlitega (linguine).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

suur kimp siledalehist peterselli

2 küüslauguküünt

50 g riivitud parmesani

50 g sarapuupähkleid

1 dl külmpressitud oliiviõli

sidrunit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

400 g spagette vm makarone

Valmistamine

Pese petersell, raputa kuivaks. Nopi petersellilehed varte küljest - vaja läheb 50 grammi lehti, mis on umbes suur tassitäis.

Pane petersellilehed, küüslauk, parmesan, pähklid* ja oliiviõli köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Kui serveerid pestot makaronidega, siis keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta, sega pestoga ning riivi peale parmesani.

Nipid ja soovitused:

  • Mõned pähklid jäta kaunistuseks.

Retsept on rootsi ajakirjast Bättre Mat (4/2006, Linguine med pesto). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR