Roheline salat 'sulavate' tomatitega

Lihtne ja maitsev salat, kus röstitud tomatid lisavad kergelt suitsust maitset, mis sobib hästi erinevate salatilehtedega (proovi nt magusat basiilikut ja vürtsikat rukolat.)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

röstimiseks oliiviõli

400 g kirsstomateid

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 sidruni mahl

1 tl palsamiäädikat või veiniäädikat või šerriäädikat

1 tl Dijoni sinepit

200 g värsket basiilikut ja

värskeid rukolalehti või lehtsalatit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Nirista väikesele ahjupannile veidi oliiviõli, siis aseta kirsstomatid pannile. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni tomatid hakkavad kergelt pruunistuma.

Pane oliiviõli serveerimiskaussi, lisa veidi sidrunimahla, palsamäädikat ja sinepit, sega ühtlaseks.

Lisa basiiliku- ja rukolalehed ning sega kergelt läbi, maitsesta salat meresoolahelveste ja musta pipraga. Peale aseta röstitud tomatid ning serveeri kohe.

Retseptiidee on pärit Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook" (London, Doubleday, 2002), siin üsna muudetud kujul. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Helis
postitatud 26.12.2012 15:25

Lõikasin kirsstomatid enne ahju panekut pooleks ja rohelisi asju lisasin pool kogusest, mis retsept ette nägi, aga ikka oli täitsa mõnus pärast jõulu (2 päeva liha näost sisse ajamist :D

Martiina
postitatud 05.04.2017 20:18

Hea salat, tervele perele maitses!

Pille
postitatud 12.10.2017 12:16

Mulle ka meeldib see retsept. Hea viis tomatihooaja väliselt tomateid söömiskõlbulikuks tuunida :)