Roheline hernesupp

Mõnus kevadine supp. Vegetaarversiooni jaoks asenda peekon kitsejuustuga ning kasuta sibula praadimiseks õli.

Kogus
viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 kartulit

1 l köögiviljapuljongit

200 g (külmutatud) rohelisi herneid

3 sl rõõska koort

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

120 g toorsuitsutatud peekonit

värsket punet või tüümiani

Valmistamine

Prae peekoniviilud krõbedaks, pane kaunistamiseks kõrvale.

Kuumuta samal pannil peekonirasvas sibulakuubikud pehmeks. Lisa kartulikuubikud ja puljong ning keeda, kuni kartul on peaaegu pehme.

Lisa herned ja hakitud pune (osa lehti jäta kaunistuseks). Kui herned on pehmed, püreesta segu ühtlaseks. 

Sega juurde rõõsk koor, maitsesta. Serveeri krõbedate peekoniviilude ja maitserohelisega.

Retsept on mugandatud ajakirja Oma Maitse 2008. a. veebruarinumbrist. Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kristiina
postitatud 26.04.2009 20:45

Mõnus ja mahe alternatiiv nö tavalisele hernesupile. Just see törts koort teeb selle supi siidiselt maitsvaks.

Itakene
postitatud 19.10.2010 15:47

Tegin vegetaarse variandi, aga arvan, et peekoniga maitseks mulle rohkem. Värske pune asendasin kuivatatuga ja lõpus hakkisin supi peale koriandrit.

Pille
posted on 08.02.2016 16:27

Itakene on sellise pildi saatnud:

Kaare
postitatud 08.02.2016 16:33

Mulle väga maitses!

katikoplime
postitatud 01.03.2017 15:03

Väga mõnus ja lihtne supp. :)