Vietnami potikleepsud ehk praetud wontonid sealihatäidisega

Potikleepsud on Nami-Nami Pille pakutud vaste ingliskeelsele sõnale 'potstickers'. Need on väikesed täidisega aasiapärased tainataskud, mis esmalt potis praetakse ja siis aurus küpsetatakse.

Kogus
u 40 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g lahjemat seahakkliha

2 sl paljast kõrvtarrikut (black fungus)

1 hakitud sibul

2 küüslauguküünt

1 hakitud roheline tšillikaun

25 g hakitud värsket koriandrit (sh varsi)

1 tl soola

1 tl musta pipart

2 sl õli

20-24 wonton-tainalehte

Valmistamine

Leota kuivatatud black fungus seeni umbes 10 minutit soojas vees, siis tõsta veest välja ja nõruta. Vajadusel haki peenemaks.

Sega kausis seahakkliha, leotatud seened, hakitud sibul, küüslauk, koriander, sool ja pipar.

Kuumuta vokis või suurel praepannil õli, prae hakklihasegu umbes 5 minutit, kuni liha on läbi küpsenud ja kergelt pruunikas. Lase jahtuda.

Võta üks wontoni-tainaleht korraga, tõsta keskele teelusikatäis täidist. Kasta näpud vette ning tupsuta kaks tainalehe serva veega. Suru servad kokku ning pressi tugevasti kinni - saad kolmnurksed täidetud 'pelmeenid'. Proovi täidetud tainataskuid pealtpoolt märgade näppudega mitte puudutada, sest siis kleepuvad nad teineteise külge kinni.

Vala suurele praepannile või potti paar lusikatäit õli, siis laota wontonid ilusasti teineteise kõrvale vormi. Tõsta pott hästi kuumale tulele ning prae 3-4 minutit, kuni wontonid põhjast kenasti pruunistuvad.

Nüüd vala peale niipalju keeva vett, et wontonid oleksid peaaegu kaetud. Kata pott/pann kaanega ning keeda umbes 4-5 minutit või veidi kauem, kuni vesi on aurustunud ja wontonid läbi küpsenud.

Serveeri nuoc cham dipikastmega või sojakastmega.

Tee ise: 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Kaja
postitatud 10.06.2013 13:28

Kus kohast saab osta Wontoni lehti?

Pille
postitatud 10.06.2013 21:13

Kaja, Piprapood (www.pipar.ee) toob maale, uuri nende käest.

Martiina
postitatud 31.12.2016 15:22

Mõnusad! Lisaks meeldib mulle praetud ja siis aurutatud pelmeeniliste puhul see, et neid saab valmistada tavalise praepanniga ja ei pea spetsiaalset aurutajat omama!