Lihtne kanapilaff

Kiirestivalmiv riisiroog kanalihast.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl pikateralist riisi ja 5 dl vett

500 g kana kintsu- või rinnafileed

2 sl õli

2 porgandit

2 sibulat

1 kollane või punane paprika

0.5-1 dl kontsentreeritud tomatipastat

5 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit

3-4 sl hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa riis külma vee all, pane potti. Lisa vesi ja sool, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni vesi on imendunud.

Lõika kanafileed väikesteks kuubikuteks ning pruunista pannil kuumas õlis. 

Viiluta porgandid õhukeselt, haki sibulad ja paprikakaun. Lisa potti kanatükkide juurde ning kuumuta paar minutit. Lisa tomatipüree, maitsesta soola-pipraga.
Vala peale kuum puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kanaliha on pehme.

Lõpus sega hulka keedetud riis ja hakitud till ning hauta paar minutit üheskoos. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.

Retsept on mugandatud raamatust "Pereköögi kokaraamat" (2007). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

kardemon
postitatud 18.02.2009 19:16

maitsev pilaffi-vorm. olen just selle retsepti järgi viimasel ajal teinud. tomatipastat olen pannud rohkem. maitseks olen aegajalt lisanud ka tilli kui roog valmis on saanud.

Pille
posted on 19.01.2016 17:29

Kardemon saatis sellise pildi kunagi:

L
postitatud 11.10.2009 16:39

väga hea! sai ikka hästi hea!

Katrin
postitatud 22.01.2010 08:34

Nagu nimigi ütleb, valmib see roog tõesti kiirelt. Samal ajal kui kanafileed, sibulat ja porgandit lõikad, saad riisi keema panna ja pärast jääb üle ainult kõik komponendid kokku segada ja paarkümmend minutit koos hautada lasta.

Leonore
postitatud 23.05.2015 19:39

Tõesti väga maitsev tuli. Panin ka puljongit poole vähem, muu kõik retsepti järgi.

Kaare
postitatud 19.01.2016 16:59

Ja nüüd kõik kanapilaffi valmistama, sest see on tõesti lihtne ja väga maitsev roog :)

Hexy
postitatud 18.01.2018 10:49

Väga maitsev!