Tatrapuder hakklihaga

Klassika!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g veise- või kodust hakkliha (nt Rakvere LK)

1 sibul

2 porgandit

200 g tatart

praadimiseks õli

5 dl keeva vett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pruunista hakkliha pannil õlis, siis lisa riivitud porgand ja hakitud sibul, maitsesesta soola ja pipraga ning kuumuta läbi.

Kuumuta tatar potis väheses õlis kergelt kuldseks (umbes 5 minutit). Lisa praetud hakkliha-sibula-porgandi segu ning seejärel lisa keev vesi. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 30-40 minutit, kuni tatar on pehme.

Serveeri hapukurgi ja külma kastmega või mõne vitamiinirikka toorsalatiga.

Nami-Nami soovitab siin kasutada neid tooteid:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Krissu.
postitatud 01.03.2011 12:37

Tõesti väga hea puder tuli. Mu mees ütles selle peale: Esimest korda seda putru süües, võin ma öelda, et ma tahan teist portsu veel

mk
postitatud 16.05.2013 17:04

vaadates retsepti, siis saab ca kilo jagu toitu. Kas tõesti saab kuni 8 inimest sellest söönuks?

Mõmmik
postitatud 07.04.2015 18:48

Ülimalt maitsev roog! Kuigi õhtusöök söödud, siis teades, et tatart jäi ka järele, käin muudkui suutäisi sealt haaramas :)

Teet
postitatud 12.04.2015 18:52

Väga hea retsept. Mina teen tavaliselt omatehtud kanafilee hakklihast ja lasen porgandid ka hakklihamasinast koos fileega läbi. Üks Jalopeno piprakaun läheb ka pannile koos sibulaga:)

Häli Välja
postitatud 15.12.2015 22:46

Meie klassika :)

Ilmar Pärnits
postitatud 25.12.2015 17:36

Maitseb hästi aga pole eriti tervislik...

Pille
postitatud 25.12.2015 17:38

Ilmar, mis selle roa ebatervislikuks teeb? :)

morbek
postitatud 13.04.2016 10:16

Ilmar, pöördu kiiresti sealt "teelahkme algusest" tagasi, see tee viib sohu! Asjade koos või lahus söömine ei mõjuta nende tegevust organismis. Ainuke, mis teoreetiliselt võib pärmseene vohamist põhjustada, on antibiootikumide liigne tarvitamine. Selle vastu aitab probiootikumide (soovi korral hapendatud toiduainete kujul) tarbimine. Käesolev toit on suhteliselt tervislik, puudu jääb vitamiinidest, nii et hapukurgi (mis siia hästi sobib) asemel võiks kõrvale süüa ka köögivilju või toorsalatit. Tatraga sobivad üsna hästi näiteks peet ja porgand.

Eleri
postitatud 16.11.2016 12:59

Kasutasin vee asemel piima, veega pooleks, tuli veel parem... aga meespere lemmiktoit on see jah :)

Aivar
postitatud 30.11.2016 11:19

Kasuta toorsuitsupeekoni kuubikud ja lõpus sega sisse sulajuustu, siis on ideaalne. Pärast 10 ringi ümber maja ja on tervislik ka ;-)