Peedihummus

Kikerhernestega peedipüree meenutab hummust ja sobib hästi aedviljade dipikastmeks või õhukestele leivaviiludele määrimiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g keedetud või röstitud peeti

400 g purk konservitud kikerherneid

2 sl seesamipastat e. tahiinit

1-2 küüslauguküünt

0.5 dl oliiviõli

1 tl vürtsköömneid

2 sl sidrunimahla ja veidi riivitud sidrunikoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori peedid ja lõika väiksemateks tükkideks. Nõruta kikerherned (jäta veidi konservivedelikku alles).

Püreesta peedid, kikerherned ja küüslauk köögikombainis. Lisa tahiini, maitseained ja oliiviõli, püreesta veel korra. Kui pasta on liiga paks, siis lisa veidi konservivedelikku.

Maitsesta ja serveeri. Jahedas külmkapis kinnises nõus säilib peedihummus umbes nädala.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 08.03.2013 18:22

Mina panin lausa 3 küüslauguküünt.

Onu
postitatud 28.01.2017 18:52

Oh sind vallatut

Natalie
postitatud 28.03.2017 22:45

Minu jaoks oli veidi maitsetu, lisasin rohkem vürtsköömneid. Värv on väga kaunis. Sidrunimahla arendasin laimi omaga ning sõin koos isetehtud näkileibadega. Õhtus on ilu.

tiipele
postitatud 20.09.2018 15:24

Tegin ahjus fooliumis röstitud peetidest ja sõin isetehtud seemnenäikileivaga. Väga maitsev! Kindlasti läheb kordamisele.