Mahlane arbuusisorbett

NB! Retsepti tegemisel on abiks jäätisemasin!

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l arbuusimahla

100 g suhkrut

näputäis meresoola

2 sl värskeltpressitud laimi mahla

Soovi korral:

tumedaid šokolaadinööpe

Valmistamine

Arbuusimahla tegemiseks püreesta umbes poole kobeda arbuusi viljaliha ja suru läbi sõela. 

Kuumuta 1 dl arbuusimahla väikeses potis koos soola ja suhkruga, kuni viimased on lahustunud. Kalla see mahl tagasi ülejäänud mahla juurde.

Kui kasutad jäätisemasinat, siis võid segu kohe masinasse panna ja jäätiseks teha. Kui segu on sobiva konsistentsiga, siis tõsta õhukindla karbiga sügavkülma tahenema.

Kui jäätisemasinat ei ole, siis kalla arbuusimahlasegu kohe külmakindlasse kaanega nõusse (nt plekist küpsisekarpi). Pane segu sügavkülma ning iga tunni aja tagant võta välja ja sega kahvliga läbi, et tekkivaid jääkristalle lõhkuda. Kui sorbee on sobiva konsistentsiga, siis pole seda enam vaja teha.

NB! Kui soovid, siis lisa arbuusisegule ka šokolaadinööpe - need meenutavad valmis sorbees arbuusiseemneid. Kui kasutad jäätisemasinat, siis lisa šokolaad üsna külmutamisprotsessi lõpus (loe masina juhtnööre). Kui külmutad segu tavalises karbis, siis võid šokolaadi lisada vahetult enne karpipanemist.

Loe veel:

Retsept adapteeritud David Lebovitzi raamatust "The Perfect Scoop", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 23.05.2016 12:29

Värskendav ja maitsev!

Tiina
postitatud 04.01.2022 14:30

Unustasin muidugi segamise ära (jäätisemasinat ei ole) ja nii oli välja võttes kivikõva kamakas. Aga seda sai jäätisekulbiga pealt kraapida ja niimoodi tuli mõnus õhuline granita. Maitseb üsna palju selle arbuusi moodi, mida tegemiseks kasutasin :)