Tatrapuder punase peedi ja tilliga

Peet annab tatrapudrule nii maitset kui ka värvi. Võimaluse korral kasuta Ehtne Talutoit tunnusmärgiga Eesti väiketootjate tooteid, nt Tõrvaaugu mahetalu tatart.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl rapsi- või oliiviõli

1 suur hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

250 g tatart (u 3 dl, nt Tõrvaaugu)

7.5 dl keeva vett

soola ja musta pipart

500 g riivitud keedetud peeti

2 sl hakitud värsket tilli

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ning prae 5 minutit. Siis lisa küüslauk ning prae veel pool minutit.

Lisa eelnevalt kuival pannil röstitud tatratang* ning vesi, maitsesta soola ja pipraga. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kogu vesi on tatrasse imendunud ja tatratang on pehme.

Sega juurde riivitud peet ning kuumuta veel 2-3 minutit. Maitsesta vajadusel, sega juurde till ning serveeri kuumalt.

Serveeri hapukoore ja grillitud seentega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad heledat, röstimata tatratangu, siis rösti 6-8 minutit. Meil levinuima röstitud tatratangu puhul piisab 2-3 minutist. Tatra võib paar tundi varem või isegi eelmisel päeval valmis röstida.
  • Kui hapukooresilm välja jätta, siis sobib roog ka veganitele.

Inspiratsioon: Allikas: Rose Elliot "Learning to cook vegetarian" (Buckwheat with beetroot and dill). Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 14.06.2009 21:24

Väga maitsev. Sõin kohe kaks kausitäit :)

Maria
postitatud 18.03.2012 22:06

Röstisin natuke liiga kaua, aga ikkagi tuli hea :)

Mann
postitatud 25.09.2013 19:50

Et olen nii tatra- kui peedisõber, on see ideaalne retsept andmaks tavapärasele tatrapudrule värskema ilme! Mina panin sekka ka pisut kuivatet basiilikut ning hapukoore asemel puistasin roale fetajuustu. Imemaitsev!

Kati
postitatud 23.07.2014 22:58

Tõesti maitsev ja imelihtne vaheldus tavalisele tatrapudrule :)

Hexy
postitatud 18.12.2014 19:20

Täitsa maitsev ja tervislik.

Erika Tuisk
postitatud 27.11.2015 14:03

Nii tatar kui peet on mõlemad mu vaieldamatud lemmikud.. :) Nii eraldi kui ka koos.

Tiina Seppenen
postitatud 02.01.2017 18:09

Seda juba aastaid teinud!

Aivar Preem
postitatud 06.01.2017 11:11

V6ib lisada veel riivitud porgandit.