Karask juustu ja köömnetega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

3 muna

1 sl suhkrut

1 tl soola

5 dl hapupiima

5 dl odrajahu

1 tl söögisoodat

1 tl köömneid

100 g (Arensburgi) juustu

pisut võid

Valmistamine

Klopi munad suhkru ja soolaga lahti. Lisa hapupiim ja jämedalt riivitud juust või väikesed juustukuubikud. Maitsesta köömnetega.
Sõelu hulka odrajahu ja sooda ning sega ühtlaseks tainaks.
Vala see kohe võiga määritud küpsetusvormi ning küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit. Karask on valmis, kui see on kuldpruun ning vormi küljest lahti lööb.

NB! Karaskit võib valmistada ka singi- või suitsuvorstikuubikutega.

Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (September 2006). Juuresoleva foto saatis kasutaja Gegegerda.

LISA KOMMENTAAR

Gegegerda
postitatud 27.03.2009 07:52

Mm, kui hea see oli. Pealt krõbe ja seest selline mahlane.