Kirsi-šokolaadimuffinid

Kirsimoos teeb need muffinid hästi mahlaseks. Soovi korral kaunista muffinid võõbaga.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

100 g tumedat šokolaadi

300 g kvaliteetset kirsimoosi (nt Küllus)

100-150 g suhkrut

näputäis soola

2 suurt muna

150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Glasuuri jaoks:

400 g mascarponet vm maitsestamata toorjuustu

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

natuke kirsimoosivedelikku

tuhksuhkrut

Valmistamine

Pane või paksupõhjalisse potti ning sulata tasasel tulel. Kui või on peaaegu sulanud, siis lisa tükkideks murtud šokolaad, tõsta pott tulelt ja lase šokolaadil sulada. Sega puulusikaga. Nüüd sega juurde kirsimoos, suhkur, sool ja lahtiklopitud munad. Sega puulusikaga enam-vähem ühtlaseks, siis sõelu juurde jahu ning sega tainas taas läbi.

Jaota tainas ettevalmistatud muffinivormidesse (kas siis võitatud või pabervormidega vooderdatud). Küpseta 180kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud. Lase 10 minutit restil jahtuda, siis võta muffinid vormidest välja.

Kui muffinid on jahtunud, siis kata soovi korral võõbaga. Selleks hõõru mascarpone, tuhksuhkur ja kirsimoosivedelik puulusikaga ühtlaseks, määri muffinitele.

Loe veel:

Retsept põhineb Nigella Lawsoni raamatus How To Be A Domestic Goddess toodud Chocolate Cherry Cupcakes retseptil. Samal põhimõttel on valmistatud ka apelsinimarmelaadikook. Pildi tegi Kaare

LISA KOMMENTAAR

Triin
postitatud 14.08.2008 13:54

Väga head said, pisut liiga magusad. Nagu paljud asjad siin maailmas.

Kaare
postitatud 24.09.2015 00:28

Päris palju moosi kulub, kui see on magus, siis peab suhkru kogust kindlasti jälgima! Mõnusad, pehmed ja kirsised.