175 g sulatatud võid
1 muna
1 dl piima
paar tilka mõrumandliõli või mandliessentsi
180 g nisujahu
150 g suhkrut
100 g mandlijahu või jahvatatud mandleid
1 sl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
Vaarikaglasuur:1 dl tuhksuhkrut
0.5 dl vaarikamoosi (hõõru läbi sõela)
Kaunistuseks:värskeid vaarikaid
Sulata või. Klopi muna, piim ja mandliõli või -essents kausis. Sega kuivained omavahel, lisa muna-piimasegule. Viimasena sega juurde sulavõi.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga üle puistatud 24 cm koogivormi.
Küpseta 170°C ahju allosas 25-30 minutit.
Lase koogil vormis veidi jahtuda.
Sega tuhksuhkur ja vaarikamoos, määri jahtunud koogile. Kaunista tervete vaarikatega.
Idee on Rootsi Arla lehelt (Mazarinkaka med hallonglasyr). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.
Panin suhkrut tubduvalt vähem - 1,75 dl, piisas täiesti. Väga mõnus martsipanimaitsega kook. Suurem poiss oli ka sillas, pool kooki sõi tema :)
olen ka seda kooki paar korda teinud-väga lihtne ja imemaitsev!
Üllatavalt hea! Kujutasin ette, et see võib natuke selline saia moodi välja tulla, aga tuli väga hea kook. Tegelikult panin küll kogemata umbes 100 g rohkem martsipani ja seetõttu mängisin natuke ka teiste kogustega, lisaks panin mandliessentsi mandliõli asemel (ma ei tea, mis vahe neil on) ja tuhksuhkrut ka polnud, panin niisama vaarikamoosi peale. Ühesõnaga, väga hea ja omanäoline kook tuli, eriti soojalt süües.: ) Aitäh!
Mandlikook vaarikaglasuuriga
Mahlakal mandlipõhjal on vaarikamoosiglasuur ning värsked vaarikad.