Mandlikook vaarikaglasuuriga

Mahlakal mandlipõhjal on vaarikamoosiglasuur ning värsked vaarikad.

Kogus
12 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

175 g sulatatud võid

1 muna

1 dl piima

paar tilka mõrumandliõli või mandliessentsi

180 g nisujahu

150 g suhkrut

100 g mandlijahu või jahvatatud mandleid

1 sl vanillisuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

näputäis soola

Vaarikaglasuur:

1 dl tuhksuhkrut

0.5 dl vaarikamoosi (hõõru läbi sõela)

Kaunistuseks:

värskeid vaarikaid

Valmistamine

Sulata või. Klopi muna, piim ja mandliõli või -essents kausis. Sega kuivained omavahel, lisa muna-piimasegule. Viimasena sega juurde sulavõi.

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga üle puistatud 24 cm koogivormi.

Küpseta 170°C ahju allosas 25-30 minutit.

Lase koogil vormis veidi jahtuda.

Sega tuhksuhkur ja vaarikamoos, määri jahtunud koogile. Kaunista tervete vaarikatega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad glasuuri tegemisel Schwartau Samt vaarikamoosi, siis seda ei pea läbi sõela hõõruma - moos on nimelt täiesti ühtlane ja seemnevaba! 
  • Meie kasutasime mandlijahu, algretseptis oli 75 g riivitud martsipani. 

Loe veel:

Idee on Rootsi Arla lehelt (Mazarinkaka med hallonglasyr). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 11.06.2009 07:01

Panin suhkrut tubduvalt vähem - 1,75 dl, piisas täiesti. Väga mõnus martsipanimaitsega kook. Suurem poiss oli ka sillas, pool kooki sõi tema :)

tziiki
postitatud 14.03.2010 15:04

olen ka seda kooki paar korda teinud-väga lihtne ja imemaitsev!

Anna
postitatud 30.10.2010 13:55

Üllatavalt hea! Kujutasin ette, et see võib natuke selline saia moodi välja tulla, aga tuli väga hea kook. Tegelikult panin küll kogemata umbes 100 g rohkem martsipani ja seetõttu mängisin natuke ka teiste kogustega, lisaks panin mandliessentsi mandliõli asemel (ma ei tea, mis vahe neil on) ja tuhksuhkrut ka polnud, panin niisama vaarikamoosi peale. Ühesõnaga, väga hea ja omanäoline kook tuli, eriti soojalt süües.: ) Aitäh!