Maksakaste sinepiga

Veisemaksast kaste, mida võiks serveerida keedetud kartulite, pohlamoosi ja praetud sibularõngastega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g veise maksa

2 sl õli

0.5 tl purustatud valget pipart

1 sl nisujahu

1 dl lihapuljongit

2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort või midagi rammusamat

2 tl sinepit

soola

Lisandiks:

2 sibulat

pohlamoosi

keedetud kartulit

Valmistamine

Eemalda maksalt kelmed ja lõika maks õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil õli, prae maksaviilud mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta valge pipraga.

Lisa pannile jahu, keera maksaviile paar korda ringi. Vala peale lihaleem ja rõõsk koor. Kuumuta maksa nõrgal tulel 15-20 minutit (ära kata panni kaanega!). Maitsesta kaste soola ja sinepiga.

Serveeri praetud sibularõngaste, pohlamoosi ja kartulitega.

Nipid ja soovitused:

  • Sibulalisandi jaoks koori sibulad, lõika ratasteks ja prae õlis kuldseks ja kergelt krõbedaks. 

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (Lokakuu 2005, Maksakastike). Pildi tegi KIRSIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 25.04.2010 22:19

Vedelikku oleks võinud tiba juurde panna, liiga paks jäi kaste. Sibula segasin pohlamoosiga kokku, et keegi ei jätaks pohlamoosi lisamata. Väga hea oli :)