Rabarbri-maasikakissell

Kevadsuvine rabarbri-maasikakissell on maitsev niisama või koos mõne piimatootega (kohupiim, vanillijäätis, vahukoor, kohupiimakreem).

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l vett

200 g suhkrut

500 g rabarbrit

400 g värskeid või külmutatud maasikaid (nt Härmavili)

3 sl kartulitärklist + 0.5 dl vett

1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Pese rabarbrivarred ja lõika 1 cm tükkideks. Kui kasutad värskeid maasikaid, siis puhasta need ja lõika soovi korral neljaks või kuueks. Külmutatud maasikaid tükeldada pole vaja. 

Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni. Lisa tükeldatud rabarbrid ja keeda 5 minutit. Siis lisa värsked või külmutatud maasikad ja keeda veel 5 minutit, kuni rabarbritükid on pehmed.

Sega kartulitärklis külma veega ning nirista kuuma kisselli hulka, kisselli hoolega segades. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott kohe tulelt. Sega juurde vanilliekstrakt.

Lase jahtuda.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 07.05.2010 19:15

Väga, väga maitsev :)

Hexy
postitatud 18.06.2013 18:23

Laps sõi suure isuga, täiskasvanutele ka maitses.

Mari
postitatud 29.05.2014 07:30

Jubedamalt hea. Värskete maasikate asemel kasutasin talvest alles jäänud toormoosi.

Kaare
postitatud 28.05.2017 10:07

Maitsev!

Eliiis
postitatud 03.06.2017 21:21

See kissell oli tõesti imehea. Tegin värsketest maasikatest. Teen teine kordki veel ;)

Helle
postitatud 04.06.2018 19:11

väga maitsev tõesti! seekord kasutasin külmutatud maasikaid ja kartulitärklise asemel maisitärklist. siit ka küsimus - mis vahe neil tärklistel siis on? kissell ikka ühtviisi maitsev.

Pille
postitatud 15.03.2020 11:08

Maitsevahet pole, aga nt kartulitärklist tohib kuumutada väga vähe ("esimese mulksuni"), sest muidu kissell muutub jälle vedelaks. Samas maisitärklist peab paar minutit kuumutama, et üldse paksendama hakkaks.

Agnes
postitatud 15.03.2020 09:45

Mis asi on vanilliekstrakt?

Pille
postitatud 15.03.2020 11:07

Vanilliekstrakt on vedelal kujul maitsestaja. Kui meil Eestis on vanillisuhkur levinum, siis mujal maailmas tuntakse pigem vanilliekstrakti.