Ungarisõbra guljašš

Selle retsepti autoriks on Eesti Ungari Seltsi asutajaliige Mai Luht; guljašile annavad ungaripärase meki suitsupekirasv ja köömnepulber.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g suitsupekki

1 sl searasva

500 g pehmet veiseliha

2 sibulat

1 l kuuma vett või puljongit

soola

mahedat paprikapulbrit

1-2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 kg kartulit

1 küüslauguküüs

0.5 tl jahvatatud köömneid

Valmistamine

Lõika suitsupekk kuubikuteks ning prae rasvas klaasjaks, tõsta rasvast välja.

Lõika veiseliha kuubikuteks ning prae kuumas rasvas. Lisa praadimise ajal hakitud sibul ja lase kergelt pruunistuda. Siis lisa paprikapulber, kuumuta läbi. Lisa vesi või puljong, maitsesta ja hauta liha peaaegu pehmeks.

Seejärel lisa tomatipasta, kartulikuubikud ja köömnepulber ning hauta, kuni kartulid on pehmed.

NB! Ungari paprikapulbrit saab Tallinnas näiteks Stockmanni kõrvalt Piprapoest.

Retsept ilmus ajakirjas Elukiri. Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 07.02.2016 18:18

Mõnus talvine söök. Kaste jääb hea tummine ja liha mõnus mure. Paar tundi peab ikka arvestama selle toiduga.