Rabarbrisorbett

Rasvavaba, aga väga maitsev maius.

Kasuta selles retseptis näiteks Dansukkeri mahe roosuhkrut.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

12 keskmise suurusega rabarbrivart

5 dl vett

100-150 g Dansukker mahe roosuhkrut

0.5 sidruni mahl

Valmistamine

Pese rabarbrivarred, lõika väikesteks tükkideks ja keeda suhkru ja sidrunimahlaga maitsestatud vees pehmeks.

Hõõru rabarbrid läbi sõela, kalla saadud mahl külmakindlasse nõusse ning kata fooliumiga. Pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma, sega aeg-ajalt hoolega.

NB! Soovi korral lisa sorbetile ka veidi rabarbritükke.

Retsept on Taani ajakirjast Spis Med (Rabarbersorbet). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 05.05.2010 22:17

Tõesti väga hea maitsega. Mul jäid liiga suured jäätükid sorbeti sisse. Ei teinud seekord masinaga, lihtsalt segasin aeg-ajalt külmumise ajal. Segasin enne külmutamist jahtunud segu sisse veel ühe õrnalt vahustatud munavalge (olen lihtsalt harjunud munavalgega sorbetti tegema) ja sidrunimahla asemel lisasin väheke sidrunilikööri (limoncello). Munavalge ja alkohol peaksid mõlemad aitama ühtlasemat konsistentsi saada, aga seekord mitte. Proovin veel, seekord jäätisemasinaga, sest maitse on super.

Pille
posted on 21.05.2016 10:07

Mari-Liis saatis kunagi ammu sellise pildi:

Annika Kits
postitatud 17.06.2013 13:33

Ostsime just jäätisemasina ja see retsept oli köige esimene katsetus - ma olin yliönnelik oma uue ostu yle, kui lihtsast rabarbrimahlast örn kreemjas yle ootuste maitsev sorbett välja tuli. Poest nii head kraami ikka ei saa :)

Kaare
postitatud 21.05.2016 09:54

Tegin pool kogust ja sain liitrise nõu jäätisesegu. Mul olid väga hapud rabarberid, panin suhkrut juurde. Väiksem laps ütles, et seda jäätist poleks küll pidanud tegema :) Rabarberi maitse on väga mõnus, aga see pole kindlasti magusasõprade jäätis. Enne külmutamist tasub kindlasti maitsta ja vajadusel suhkrut lisada.