Taani rabarbrikompott

'Rabarbergrød' on Taanis väga populaarne magustoit, mis sobiks ka eestlaste toidulauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300-350 g rabarbrit

3 dl vett

100 g suhkrut

3 sl maisitärklist või kartulitärklist

Serveerimiseks:

kooritud hakitud mandleid

rõõska koort või piima

Valmistamine

Pese rabarbrivarred, lõika tükkideks ning keeda vees pehmeks. Maitsesta suhkruga.

Sega maisitärklis vähese külma veega ning lisa peene nirena pidevalt segades rabarbripudrule. Keeda paar minutit, siis kalla kaussi.

Puista rabarbripudrule suhkrut, siis ei teki peale 'kilet'.

Serveerimisel puista peale hakitud mandleid. Kõrvale paku kas rõõska koort või piima.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad kartulitärklist, siis ära peale tärklise lisamist keeda!
  • Dessert ise on veganlik, vajadusel serveeri nt taimse piimaga. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 20.05.2019 20:52

Nagu mannavaht mannata :)

Martiina
postitatud 21.05.2019 12:37

Mõnus :)