'Rabarbergrød' on Taanis väga populaarne magustoit, mis sobiks ka eestlaste toidulauale.
300-350 g rabarbrit
3 dl vett
100 g suhkrut
3 sl maisitärklist või kartulitärklist
kooritud hakitud mandleid
rõõska koort või piima
Pese rabarbrivarred, lõika tükkideks ning keeda vees pehmeks. Maitsesta suhkruga.
Sega maisitärklis vähese külma veega ning lisa peene nirena pidevalt segades rabarbripudrule. Keeda paar minutit, siis kalla kaussi.
Puista rabarbripudrule suhkrut, siis ei teki peale 'kilet'.
Serveerimisel puista peale hakitud mandleid. Kõrvale paku kas rõõska koort või piima.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Nagu mannavaht mannata :)
Mõnus :)
Taani rabarbrikompott
'Rabarbergrød' on Taanis väga populaarne magustoit, mis sobiks ka eestlaste toidulauale.