Merikurat Parma singiga

Merikuradi (ingl. k. monkfish) sabasid läheb selle roa valmistamiseks vaja 2 tükki :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

900 g merikuradit

2 sl hakitud värsket maitserohelist - nt

peterselli või murulauku või koriandrit

2 purustatud küüslauguküünt

8-10 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega purustatud küüslauk ja hakitud ürdid omavahel. 

Laota Parma singi viilud toidukiletükile üksteise kõrvale. Laota "singilehe" keskele pool ürtidest sellise kitsa ribana. Aseta peale üks merikuradisaba, siis puista peale ülejäänud maitseroheline. Tõsta teine merikuradisaba peale. Keera Parma sink tihedasti ümber kala - toidukile peaks abiks olema!

Pane saadud "vorst" kaheks tunniks külmkappi jahtuma ja maitsestuma. 

Kuumuta ahi 200C. Eemalda toidukile ja aseta singi sisse mähitud merikuradisabad ahjupannile. Pintselda pealt oliiviõliga, siis küpseta ahjus 15 minutit, kuni sink on krõbe ja kala küps. 

Briti koka Brian Turneri retsept ilmus ühel Tesco reklaamlehel. Joogisoovitusena oli lisatud James Herrick Chardonnay. Merikuradi pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR