Peedi-tagliatelle pardikoivaraguuga

Väga mõnus ja hõrk pastaroog, mida sobib pakkuda ka pidulikemal puhkudel.

Proovi näiteks uusi kodumaiseid röstitud peedi püreega toonitud finedine toor munanuudleid, mis on valmistatud Restoran Controvento peakoka retsepti järgi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

1 sellerivars

2 küüslauguküünt

5-6 musta pipra tera

4 kadakamarja

2 loorberilehte

120 ml punast veini

400 g konservitud purustatud tomateid või tükeldatud värskeid tomateid

soola ja musta pipart

riivitud Pecorino Romano't või muud kõvemat lambapiimajuustu

Serveerimiseks:

300 Finedine röstitud peediga tagliatelle't (toorpasta)

Valmistamine

Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa pardikoivad, maitsesta soola-pipraga ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta koivad potist välja taldrikule ootele. 

Lisa potti hakitud sibul, porgand ja seller ning prae viis minutit, aeg-ajalt segades. Lisa küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa pipraterad, kadakamarjad, loorberilehed ning punane vein ning kuumuta, kuni vein on aurustunud. 

Pane pardikoivad uuesti potti. Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola-pipraga ja sega korralikult läbi. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 1,5-2 tundi, kuni liiha on täiesti pehme. 

Tõsta pardikoivad potist välja, rebi liha väikesteks tükkideks. Pardikondid ja nahk viska minema, rebitud liha pane uuesti potti. 

NB! Antud pastaroa jaoks on vaja umbes pool kastme kogusest! Ülejäänud pane karbiga külmkappi või sügavkülma järgmist rooga ootama!

Kuumuta tagliatelle rohkes soolaga maitsestatud vees keemiseni. Keeda 3-4 minutit, siis nõruta. Sega peedi-tagliatelle pardikoivaraguu hulka, kuumuta läbi. 

Jaota roog taldrikutesse, puista peale riivitud Pecorino't, nirista peale oliiviõli ning naudi. 

  • Kui soovid, võid roa ka 160-kraadises ahjus valmis hautada. 
  • Pecorino on Itaalia päritolu lambapiimajuust. Asendamiseks sobib nt hispaanlaste Manchego või siis hoopis Parmesan. 

Retsept on mugandatud Luca Ciano raamatust "Luca's Seasonal Journey" (New Holland Publishers, 2016)

LISA KOMMENTAAR