Jõhvikaskoonid

Scones-tüüpi kakukesed jõhvikatega.

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl nisujahu

5 sl suhkrut

1 sl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

6 sl külma hakitud magedat võid

2 dl 10% rõõska koort

1.25 dl poolitatud jõhvikaid

Peale:

1 sl rõõska koort

1 sl suhkrut

Valmistamine

Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa võikuubikud ning haki ühtlaseks puruks. Lisa rõõsk koor ning sega õrnalt ühtlaseks. Lisa ettevaatlikult jõhvikad.
Sõtku tainas jahusel laual kergelt läbi - nii 5-10 korda. Suru 2,5 cm ümmarguseks pätsiks, lõika see omakorda 8 sektoriks. Tõsta kakud küpsetuspaberile, jättes iga kaku vahele 5 cm kerkimisruumi.
Määri pealt rõõsa koorega, puista peale ülejäänud suhkur.
Küpseta 220-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni jõhvikakakud on kuldpruunid. Lase metallrestil jahtuda.

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Cranberry Scones). Pildi tegi KOOGI KATA.

NB! Koogi Kata kommentaari peale tõstsin koore kogust 1,8 pealt 2 dl peale.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 29.05.2010 15:40

Tainas jäi väga kuiv, mis tähendas, et kakud kippusid enne pannile jõudmist pudenema. Seega jahu võiks panna pisut vähem või siis võiks panna koort natuke rohkem. Aga maitsvad tulid.

Tiina
postitatud 13.09.2015 21:50

Mul tuli tainas jällegi liiga pehme :) Aga märgade käte ja noaga sai hakkama küll. Mõnusad.