Klassikaline ameerika burger

Mõnusalt rikkalikud burgerid mahlaka veiselihapihvi ja klassikaliste lisanditega, sh Hellmann'si majoneesiga.

Vaata ka A. Le Coq'i joogisoovitust allpool.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

500 g kvaliteetset veisehakkliha

4 sl hakitud peterselli

soola ja musta pipart

1 sl õli

4 head burgerikuklit

2 sl ameerika sinepit

2 sl Hellmann's majoneesi

0.5 ribadeks lõigatud jääsalatit

2 viilutatud nn lihatomatit

4 viilutatud marineeritud kurki

Valmistamine

Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine lõika õhukesteks viiludeks.

Sega hakkliha, petersell ja hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Vormi neljaks burgeriks ning pane külmkappi veidikeseks (siis ei lagune hakk-kotlet praadimisel laiali).

Kuumuta pannil õli. Pane hakk-kotletid pannile ning prae 5 minutit mõlemalt poolt (kokku siis 10 minutit).

Soojenda hamburgerikuklid. Määri alumisele kuklipoolele sinepit ja majoneesi. Tõsta peale jääsalat, sibula-, tomati- ja kurgiviilud. Aseta peale praetud hakk-kotlet ning kata teise kuklipoolega.

Serveeri jämedate friikartulitega.

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, The Classic American Burger). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

British Red Ale

A. le Coq'i British Red Ale on pinnakääritusmeetodil valminud kauni punaka tooniga täidlane õlu, mille valmistamisel on kasutatud Inglise karamell-linnaseid ja erihumalaid. Odra- ja rukkilinnastest valmistatud BRA sobib hästi neile, kes hindavad veidi tugevama humalase maitsega ale-tüüpi õllesid.

A. Le Coqi õllemeistri ja BRA retsepti looja Lauri Lippingu sõnul annab õllele isikupärase ja huvitava nüansi Briti humalate marjane aroom ning mõõdukas mõrudus. “BRA-õlle puhul jäime truuks algupärasele red-ale-õlle põhimõttele ning kasutasime klassikalisi ja ehtbritilikke humalasorte, nagu East Kent Golding, First Gold, Progress ja Admiral,” lisas Lipping.

Tootja: A. le Coq
Maaletooja: A. le Coq

Hexy
postitatud 24.03.2014 21:20

Maitsepoolest oli tegemist hea burgeriga!

Meelis
postitatud 24.10.2014 12:51

Aga mis ma selle viilutatud sibulaga teen? Seisab teine mul juba köögikapil paar nädalat, hakkab haisema veel viimaks

Pille
postitatud 24.10.2014 14:24

Haa, Meelis! Täpsustasin seda :)

Martiina
postitatud 22.05.2016 19:42

Täitsa mõnus!

Pille
postitatud 22.05.2016 19:49

Kasutaja Liina on sellise pildi saatnud 2010. aastal:

H-m
postitatud 02.08.2016 22:33

Hmmm... ;) kas tõesti petersellist piisab ning kotlet soola-pipart vms ei vaja?

Pille
posted on 02.08.2016 22:46

Pane ikka soola-pipart ka, see nii vajalik, et ununeb teinekord kirja panna ;)

...
posted on 18.02.2019 14:45

Nii rumal on küsida soola-pipra kohta. Ilmselgelt tuleb maitsestada, kui head asja saada tahad.. -.-

Oiiii
postitatud 10.04.2017 14:44

See oli vapustavalt hea

Pille
posted on 10.04.2017 15:25

Tore lugeda, Oiiii! :)

Gordon Rämsi
postitatud 18.11.2019 17:29

Vôin käsi südamel öelda, et tuli Eesti parim burger. Hea kombo on koos Aleksandri koogiga

Pille
posted on 18.11.2019 22:14

Ma saan aru, et kuskil algas juba koolivaheaeg?

Gordon Rämsi
posted on 21.11.2019 22:10

Pole mina mingi koolijüts. Ma täiskohaga kokk vaata. Töötan Eesti parimas restoranis nimega Fasters