Grillitud mesised viigimarjad ricotta ja apelsinikastmega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 tl võid vormi määrimiseks

6-8 küpset viigimarja

4 sl (kreeka) mett

500 g hästi kvaliteetset värsket ricotta juustu

2 sl hakitud röstitud kreeka pähkleid

Apelsinikaste:

5 sl mett

1 sl sidrunimahla

1 väikese apelsini mahl

2 kaneelikoort

Valmistamine

Valmista kõigepealt apelsinikaste. Sega ained väikeses potis ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda umbes 10 minutit, kuni kaste pakseneb ja muutub veidi kleepjaks. Lase veidi jahtuda, siis eemalda kaneelikoor.

Määri väike ahjuvorm võiga ning kuumuta grillahi tuliseks.

Pese ja kuivata viigimarjad, lõika pooleks. Aseta viigimarjad ahjuvormi, lõikepind ülal. Nirista peale mesi. Küpseta kuumas grillahjus umbes 6 minutit, kuni viigimarjad pehmenevad ja läbi kuumenevad.

Lõika ricotta neljaks viiluks ning tõsta taldrikutele. Tõsta peale kuumad viigimarjad ning kalla peale apelsinikastet.

Serveeri röstitud kreeka pähklitega.

Veinisoovitus:

  • mõni suurepärane dessertvein, nt külm magus muskaatvein. Proovi näiteks Moscatel de Valencia't.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast "delicious" (August 2004, Jill Dupleix, Grilled honey figs with ricotta and sticky orange sauce). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 06.10.2008 09:44

Kasutasin Vigala ricottat.Tegemist on hõrgu magustoiduga.

Kaare
postitatud 25.09.2019 10:43

Rõhutan ka, et kui ricotta on "viis pluss" ja viigimarjad küpsed, siis on tegemist väga luksusliku magustoiduga.

Martiina
postitatud 30.09.2019 12:23

Mulle väga maitses see kaste! Imehea!