200 g chorizo vorsti
1 sl oliiviõli
400 g konservitud kikerherneid
250 g purk röstitud paprikat
peotäis värsket hakitud koriandrit
2 sl maitsestamata jogurtit
Loputa ja nõruta kikerherned. Kurna paprikad, lõika viiludeks.
Lõika chorizo 3 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta õli tugeval kuumusel, lisa chorizoviilud ning prae 4-5 minutit aeg-ajalt segades.
Lisa kikerherned ja kuumuta läbi. Lisa röstitud paprikaviilud ning kuumuta segades paar minutit.
Tõsta pann tulelt, lisa koriander. Jaota salat kaussidesse ning kaunista jogurtisilmaga.
Retsept ilmus briti ajakirjas BBC Good Food (June 2004, Warm chickpea, chorizo & pepper salad). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Oeh,see oli üks mõnusalt terav suutäis:)Röstisin paprika ise ja vorsti viilud lõikasin ka natuke väiksemad.Väga maitsev.
No midagi lihtsamat annab välja mõelda! Ja maitseb nagu oleks hullult vaeva nähtud;) </br> Hea kiire salat külalistelegi pakkuda. Mulle maitseb!
Tõepoolest toitev salat. Ja nii palju maitset. Kompunnisin sellest, mis kodus oli: paprika võtsin röstitud paprika letšo purgist ja lisaks panin pommut, mille tegin selle retsepti järgi: https://nami-nami.ee/retsept/828/
Soe kikerherne-chorizo salat röstitud paprikaga
Toekas salat, mis sobib hästi põhiroaks.