Kukeseenekõrsikud

Kukeseenejahuga maitsestatud kõrsikud - mida peenemad kõrsikud vormid, seda krõbedamad kõrsikud saad.

Kogus
plaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu

5 sl kuivatatud ja jahvatatud kukeseeni või kukeseenejahu

pakike kuivpärmi

2 tl soola

2 tl suhkrut

2,7 dl käesooja vett

5 sl oliiviõli

Valmistamine

Sega kausis jahu, seenepulber, sool, suhkur ja kuivpärm. Lisa soe vesi ja õli ning sõtku pehmeks ja ühtlaseks tainaks (vajadusel lisa lusikatäis vett või jahu). Kata tainakauss puhta räti või toidukilega ning lase tainal soojas kohas kahekordseks kerkida. 

Kummuta tainas jahusele lauale ning sõtku kergelt läbi. Võta kreeka pähkli suuruseid tainatükke ning rulli need jahuste käte vahel 20-25 cm kõrsikuteks. Tõsta ahjuplaadile ning lase 15-30 minutit kerkida. 

Küpseta 210-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kõrsikud on kenasti kuldsed ja krõbedad. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR