Gino vaarikamaius

Soomes populaarne dessert, kus marjad on gratineeritud valge šokolaadi ja tihti ka kookoshelvestega. Vaarikate-mustikate asemel võib kasutada ka muid pehmeid marju.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl vaarikaid

2 dl mustikaid

2-3 sl suhkrut

100 g valget šokolaadi

4 sl kookoshelbeid või -laaste

Valmistamine

Laota vaarikad ja mustikad* kuumakindlatesse tassidesse või vormidesse. Puista peale veidi suhkrut, kookoshelbed ja riivitud valge šokolaad.

Pane paariks minutiks kuuma grillahju, kuni šokolaad on sulanud.

Serveeri kuumalt või jahtunult. Rõõsk koor sobib hästi lisandiks.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad sügavkülmutatud marju, siis sega need esmalt lusikatäie maisi- või kartulitärklisega.
LISA KOMMENTAAR