Rabarbri-purujäätis

Rabarbrikrõbedikust inspireeritud jäätises on koos nii rabarbri hapusus kui ka röstitud purusegu krõbedus.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purusegu:

75 g nisujahu

50 g võid

50 g heledat muscovado suhkrut

0.5 tl ingveripulbrit

Jäätis:

300-400 g noori rabarbrivarsi

200 g roosuhkrut

1 sl sidrunimahla

4 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Purusegu:

Valmista kõigepealt puru. Sega kõika puruained kausis ja näpista jahu ja või puruseks. Puista saadud puru ühtlaselt ahjuplaadile. Tõsta 180-kraadise ahju ülaossa ja küpseta u 10 minutit. 

Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Vajadusel murra jahtunud segu umbes hernetera-suurusteks tükkideks.

Rabarber:

Lõika rabarber 1 cm juppideks ja pane suurde madalasse ahjuvormi. Maitsesta suhkru ja sidrunimahlaga. Pane rabarbrid 180-kraadise ahju alumisele siinile ning küpseta 25-30 minutit, kuni rabarber on pehme. 

Võta rabarber ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Püreesta ühtlaseks ja pane külmkappi jahtuma.

Kui Sul on jäätisemasin:

Sega rõõsk koor rabarbripüree hulka. Pane jäätisemasinasse ja töötle vastavalt juhistele, kuni saad pehme vahukoore paksuse segu. Pane segu külmakindlasse karpi, sega juurde küpsisepuru. Kata kaanega ning pane vähemalt 2 tunniks sügavkülma või kuni jäätis on serveerimiseks sobiva paksusega.

Kui Sul pole jäätisemasinat:

Sega rõõsk koor rabarbripüree hulka ning pane kaanega plastmasskarpi. Pane 3-4 tunniks sügavkülma. Siis sega mikseriga läbi ning pane veel 2 tunniks sügavkülma.

Nüüd sega veel kord mikseriga läbi, lisa purusegu ning pane senikauaks sügavkülma, kuni jäätis on serveerimiseks sobivalt kõva konsistentsiga.

Serveerimine:

Kui jäätis on läbinisti jäätunud, siis tõsta see 25 minutit enne serveerimist sügavkülmast tavalisse külmkappi pehmenema.

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Rhubarb Crumble Ice Cream), veidi mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

qsti
postitatud 18.05.2010 21:18

Imehea jäätis! Maitseelamuseks piisab ka väikesest portsust. (Tegin masinas, muus osas järgisin retsepti)

Pille
postitatud 13.05.2017 09:33

Qsti tehtud foto:

Foo
postitatud 23.05.2013 16:15

> Sega rõõsk koor rabarbripüree ... Rõõsk koor on ikka ennem vahustatud, ma oletan? Õhtul proovin ära.

Tiina
postitatud 21.05.2015 22:56

Kuna tegin jäätisemasinaga, panin kohvikoort 3 dl ja vahukoort 2 dl, rabarbripüreed pisut vähem kui retseptis ette nähtud. Masinas võiks teha ka ainult kohvikoorega, jäätis jäi hea pehme (ei läinud sügavkülmas kivikõvaks nagu mõned jäätised). Aga see puru mulle seal sees ei meeldinud. Ilma puruta on jäätis aga väga hea!

Hexy
postitatud 12.06.2015 22:58

Väga maitsev jäätis, lihtne oli teha ka. Mina ingveripulbrit nii palju ei pannud.

Kaare
postitatud 13.05.2017 09:06

Mulle väga meeldis. Tegin jäätisemasinaga. Valasin jäätise koogipuruga kihiti keeksivormi (panin koogipuru põhja, keskele ja peale). Puru tegin jämedateralise demerara suhkruga, see jäi mõnusalt krõmpsuma hamba all.