Brigadeiro ehk kindrali šokolaadivahukommid

Kindrali šokolaadivahukommid ehk "brigadeiro" on Brasiilias iga lapse sünnipäevalaual. Nimi on 1920-ndatel populaarse Brasiilia õhukindrali ja poliitiku Brigadeiro Eduardo Gomes auks.

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g suhkruga kondenspiima

1 sl võid

3 sl mõru kakaopulbrit

Veeretamiseks:

šokolaadi-puistepuru ehk nonparelle (nt Dr Oetker)

Valmistamine

Sega potis kondenspiim, või ja kakaopulber. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja segades poti põhi veidi paistma jääb. Kalla segu võitatud vormi ja lase toatemperatuurini jahtuda.

Võta teelusikaga segu ning vormi umbes 3-4 cm pallikesteks. Veereta neid šokolaadi-nonparellides ja pane pabervormidesse.

NB! Kui pallikesed on liiga pehmed ja vajuvad lamedaks, siis võtsid poti tulelt liiga vara ära. Segu on piisavalt kuumutatud siis, kui külmaveeklaasi kukutatud mass vormis püsib.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.05.2004 14:30

Ei ole veel ise valmistanud, aga eile ostsin Edinburghis asuvast Brazilian Sensations restoranikesest paar tükki kaasa ja niiiiiii maitsvad olid. Seepärast otsisin kohe retsepti ka internetist üles ja panin siia...

Krii
postitatud 08.12.2007 16:54

Kaua nad säilivad? Tahaksin jõuluks mõned kommikarbid kinkimiseks teha. Ei teagi millal valmis teha.

maxine
postitatud 30.06.2007 11:00

proovisin teha...maitse on super, eriti kui lisada tilgake rummi ja täita kommid seest röstitud mandlitega. Segu tuleb tegelikult ikka päris korralikult kuumutada. Käte vahel mul ei õnnestunudki pallikesi teha :(, pidin kasutama kahte teelusikat. Kuna arvestasin, et pallid peaksid olema nii 3-4 cm siis tuli neid mul 25 tk, maitse on hea. Strössleid piisab kui on 65 gr.

zoozi
postitatud 29.10.2008 15:27

Lastele väga meeldisid. Paluti järgmine kord teha hunnik, et lasteaeda-kooli ka viia :)

Berit
postitatud 14.12.2008 21:49

Oii, mina olen neid ju aastaid tagasi ka teinud! Täiesti ära olen unustanud kui juhuslikult selle retsepti otsa sattusin! Kindlasti teen jõuludeks, sest meelde on jäänud, et maitsesid väga hästi.

eva
postitatud 19.08.2009 10:11

suurepärane maiustus. teen alati pidupäevadel ning olen ka sõbrannadele sünnipäevaks viinud. kõik kiidavad. eriti head on kui panna enne söömist mõneks ajaks külmkappi

irmasista
postitatud 13.02.2010 14:51

mina tegin selle retsepti väikese täiendusega edukaid kohvi-brigadeirosid.

Enely100
postitatud 26.04.2010 10:53

Maitsesid hästi. Mõru kakao tõmbas ilusti kondenspiima magususe tagasi.

misst
postitatud 14.02.2013 00:42

Väga maitsvad. Brasiillasest sõbranna tegi segu valmis ja mina aitasin pallikesi veeretada. Selle juures aitas käte sulatatud võiga kokkumäärimine - nii ei jäänud mittemiski käte külge kinni. Veeretasime pallikesi suhkruta kakaos, magusa ja mõruda kontrast jäi eriti mõnus!

Kaare
postitatud 08.10.2015 18:56

Kui tundub, et on juba parajalt kaua kuumutatud ja segu paks, siis tasub ikkagi veel natuke lisaks kuumutada. Ma kuumutasin kokku (alates poti pliidile panemisest) kuskil 10 minutit, aga oleks võinud mõned minutid ehk veel lasta.

Ivika Toldova Costa
postitatud 04.01.2016 16:10

Brigadeiro on minu lemmik. :)

Kati V.
postitatud 16.12.2017 20:18

See on täitsa õige brigadeiro retsept

Sille-Lota Kuusk
postitatud 19.11.2018 20:19

Minu tehtud brigadeiro Valmistamine ole imelihtne ning kiire. Võrratult maitsvad suupisted/maiustused