Imelihtne tandoorikana

Tandoori ehk tanduur on Indias kasutatav spetsiaalne saviahi, ent ka värvilikas maitseainesegu. Siin retseptis kasutatakse valmis tandoori karripastat ja grillahju.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanafileed

Marinaad:

1 dl maitsestamata jogurtit

0.5 dl tandoori karripastat või 1.5 sl tandoori-maitseainesegu

Valmistamine

Sega marinaadiained kilekotis, lisa kanafileed ning lase jahedas 4 tundi maitsestuda.

Kuumuta grillahi 225°C.

Kõigepealt prae kanafileesid minut aega grillpannil. Siis aseta fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 275-kraadise ahju ülaosas umbes 5 minutit, kuni kanatükid on kergelt pruunistunud.

Nüüd alanda ahju kuumust 150°C ja küpseta veel 10 minutit. Serveeri riisi, salati ja raitaga.

NB! Sama retsepti järgi võib valmistada ka vardas küpsetatud liha. Marineeri kanafileetükke 4 tundi, siis lükka varda otsa ning grilli 8-10 minutit.

Rootsi Arla retsept (Tandoorikyckling)

LISA KOMMENTAAR