Luksuslik tainas küpsetatud linnulihapasteet

Serveeri võileivalaual. Kõrvale sobib karriga maitsestatud külm majoneesikaste või mango-chutney.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200-250 g lehttainast

1.5 dl kookospiima

0.75 dl madeirat

0.5 dl riivsaia

1.5 tl soola

0-1 tl piprasegu

0.5 tl paprikapulbrit

0.5 tl karripulbrit

0.5 tl tšillipulbrit

0.5 tl ingveripulbrit

500 g hakitud kanafileed või kalkuniliha

2 tk muna

100 g sinihallitusjuustu

Valmistamine

Vooderda 1,5-liitrine piklik vorm lehttainaga. Jäta piisavalt suur tainatükk kaaneks ka.
Sega lõiketeraga varustatud köögikombainis kookospiim, madeira, riivsai ja maitseained omavahel. Lase 15 minutit paisuda.
Lisa hakitud kana- või kalkuniliha ja munad. Sega köögikombainis täisvõimsusel 1-2 minutit. Lõpus lisa sinihallitusjuustupuru.
Kalla segu tainaga vooderdatud vormi, kata vorm kõrvalepandud tainatükiga. Määri lõikakohad veega ja suru sõrmede või kahvli abil tugevasti kinni.
Küpseta vesivannis 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Lase pasteedil vormis veidi jahtuda, siis kummuta vaagnale. Lõika õhukesteks viiludeks.

Retsept on Soome ajakirjast Elanto-lehti (4/2003, Kana- tai kalkkunapatee), pildi tegi TSHEBURASHKA.
LISA KOMMENTAAR

Tsheburashka
postitatud 28.03.2011 16:27

Maitseaineid panin oma eelistustest lähtuvalt. Kuna mul sellist maitseainet nagu karri ei ole, siis läks Garam Masala pulber ja piprasegu asemel tavaline värskelt purustatud pipar. Aga midagi jäi valmis toidul nagu puudu. Vürtsikust oli, aga selline... magusavõitu tuli.

Lixey
postitatud 10.04.2011 21:54

Päris mõnus ja samuti ideaalne röstsaia katteks.