Lihtne krevetipirukas juustuga

Lihtne lehttainapirukas. Mina kasutasin maitsestamiseks MEIRA ürtidega kalamaitseainet.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

Täidis:

500 g pakk kooritud keedetud krevette (nt Marine)

2 suurt muna

250 g hapukoort

1 sl MEIRA ürtidega kala maitseainesegu

200 g riivitud juustu

0.5 tl soola

Valmistamine

Sulata krevetid ning nõruta hoolega.

Rulli lehttainas õhemaks ning vooderda sellega ca 25x32 cm ahjuvorm. Laota krevetid ühtlaselt lehttainale.

Sega ülejäänud täidiseained omavahel ning vala ühtlaselt krevettidele.

Küpseta 225-kraadise ahju allosas umbes 25 minutit, kuni tainas on küpsenud ja täidis hüübinud (täidis taheneb jahtudes veidi).

Serveeri soojalt koos rohelise salatiga või jahtunult suupistelaual.

LISA KOMMENTAAR

ylbelill
postitatud 20.04.2010 23:22

Erakordselt maitsev ja väga lihtne tegemine. Meeldiv avastus.

Heidi P.
postitatud 01.05.2010 09:35

Väga maitsev! Kalamaitseaine asendasin hakitud tilli ja porruga, ei teinud asja kehvemaks ;)

ilsu
postitatud 23.06.2010 09:19

Teen juba mitmendat korda seda pirukat külmutatud mereanni segust, suurepärane pirukas!

Reili
postitatud 09.11.2012 11:23

Lisasin porru ning peale laotasin õhukesed suvikõrvitsaviilud. Väga maitsev!

Ri
postitatud 23.02.2013 16:48

Could you post the recipe in English, please?

Brit
postitatud 28.01.2014 21:02

Väga maitsev tuli. Mina kalamaitseainet ei kasutanud, lisasin õhukeste viiludena suvikõrvitsat ja natukene porrut, kastmesse tilli ja sidrunikoort. Keele viis alla, ka laps sõi kahesuupoolega.

Siiri O @ FB
postitatud 27.12.2014 12:42

see on väga hea pirukas .jõululaupäev sai tehtud:))