500 g pärmi-lehttainast
Täidis:500 g pakk kooritud keedetud krevette (nt Marine)
2 suurt muna
250 g hapukoort
1 sl MEIRA ürtidega kala maitseainesegu
200 g riivitud juustu
0.5 tl soola
Sulata krevetid ning nõruta hoolega.
Rulli lehttainas õhemaks ning vooderda sellega ca 25x32 cm ahjuvorm. Laota krevetid ühtlaselt lehttainale.
Sega ülejäänud täidiseained omavahel ning vala ühtlaselt krevettidele.
Küpseta 225-kraadise ahju allosas umbes 25 minutit, kuni tainas on küpsenud ja täidis hüübinud (täidis taheneb jahtudes veidi).
Serveeri soojalt koos rohelise salatiga või jahtunult suupistelaual.
Erakordselt maitsev ja väga lihtne tegemine. Meeldiv avastus.
Väga maitsev! Kalamaitseaine asendasin hakitud tilli ja porruga, ei teinud asja kehvemaks ;)
Teen juba mitmendat korda seda pirukat külmutatud mereanni segust, suurepärane pirukas!
Lisasin porru ning peale laotasin õhukesed suvikõrvitsaviilud. Väga maitsev!
Could you post the recipe in English, please?
Väga maitsev tuli. Mina kalamaitseainet ei kasutanud, lisasin õhukeste viiludena suvikõrvitsat ja natukene porrut, kastmesse tilli ja sidrunikoort. Keele viis alla, ka laps sõi kahesuupoolega.
see on väga hea pirukas .jõululaupäev sai tehtud:))
Lihtne krevetipirukas juustuga
Lihtne lehttainapirukas. Mina kasutasin maitsestamiseks MEIRA ürtidega kalamaitseainet.