Vietnami kanasalat

USA kokandusguru Martha Stewarti nägemus Vietnami kanasalatist (Gỏi Gà Bắp Cải).

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kanafilee

vett

1.5 l ribadeks lõigatud hiina kapsast või savoia kapsast

1.25 dl ribadeks lõigatud värsket münti

1.25 dl ribadeks lõigatud värsket koriandrit

1 väike punane sibul õhukeste pikiviiludena

1 väike tuline tšilli

0.5 kurki (eemalda seemned, lõika kurk ribadeks)

2 suurt ribadeks lõigatud porgandit

1 ribadeks lõigatud punane paprika

0.75 dl kergelt hakitud röstitud maapähkleid (arahhis)

Salatikaste:

0.75 tl tšillipastat

1 hakitud küüslauguküüs

1.5 sl suhkrut

1 sl riisiäädikat

3 sl värskeltpressitud laimi mahla

2 sl vietnami kalakastet

3 sl maapähkliõli

Valmistamine

Kuumuta keskmise suurusega potis vesi keemiseni, seejärel alanda kuumust. Lisa kanafilee ning keeda tasasel tulel 10-12 minutit, kuni liha on küps ja kahvliga torgates lihamahlad selged on. Tõsta kana veest välja ja lõika pikuti õhukesteks ribadeks. Pane kõrvale.

Valmista salatikaste: sega väikeses kausis tšillipasta, küüslauk, suhkur, äädikas, laimimahl, kalakaste ja maapähkliõli omavahel. Pane kõrvale.

Sega keskmise suurusega kausis kapsas, münt ja koriander omavahel ning tõsta suurele vaagnale.

Kapsasegule tõsta sibul, pipar, kurgid, paprikad ja kanaribad. Nirista peale salatikastet, kaunista maapähklite ja koriandriga ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Anšoovistest ja veest valmistatud Vietnami kalakaste (nuoc mam) on veidi mahedama maitsega ja vähem soolane kui Tai kalakaste (nam pla). Parimaks peetakse Phu Quoc saarelt pärit kalakastet, mis valmistatakse kohalikust ca com anšoovisest. Tuntud Vietnami kalakastme brändid on nt Red Boat ja 3 Crabs. 

Loe veel:

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Vietnamese Chicken Salad). Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 21.11.2016 09:58

Mulle maitses hästi! Paprikat ma ei pannud, sest toorset paprikat ma ei saa süüa aga oli ka ilma väga hea!