Selleriremulaad

Klassikaline prantsuse selleriremulaad céleri rémoulade sobib hästi eelroaks, ent ka liharoogade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kaaluv juurseller

4 sl majoneesi

1 sl Dijoni sinepit (mitte terasinepit!)

maitse järgi sidrunimahla

soola ja musta pipart

peenelt hakitud peterselli või sellerilehti

Valmistamine

Sega majonees sinepiga, maitsesta sidrunimahla ning soola ja pipraga. Sega juurde hakitud maitseroheline.

Koori seller ja lõika peenikesteks tikkudeks (nn julienne) või riivi jämeda riiviga. Sega kohe kastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Võid kastmele lisada ka 1-2 sl vahukoort, siis saad mahedama salati.
  • Selleriremulaad on parim kohe pärast valmistamist, kuigi vajadusel võid 1-2 päeva külmkapis hoida.
  • Kui Sul on maitseaineteriiulil sellerisoola, võid maitsestamiseks ka seda kasutada.

Nami-Nami soovitab:

Proovi näiteks Hellmann'si majoneese. Kui kasutad nende veganmajoneesi, sobib selleriremulaad ka täistaimetoitlastele. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.04.2019 15:49

Maitsev, pole ime, et Prantsusmaal nii armastatud!