Kartulivorm küüslaugu-toorjuustuga

Küüslaugumaitset lisavad nii hakitud küüslauk kui ka küüslauguga toorjuust. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi (sh 1 tund ahjus)
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kooritud kartuleid

soola ja musta pipart

2 sl võid

5 küüslauguküünt

170 g küüslaugumaitselist toorjuustu

1.5 dl 10% rõõska koort

Pinnale:

võid

riivsaia

Valmistamine

Lõika kartulid õhukesteks viiludeks ja leota neid 10 minutit külmas vees. Vala vesi minema ja kuivata kartulid hoolikalt köögipaberiga.

Määri ahjuvorm võiga. Laota kartuliviilud ahjuvormi ning maitsesta soola ja pipraga. Pane vorm 200-kraadisesse ahju ja küpseta paarkümmend minutit. Keera vahepeal paar korda kartuleid. 

Võta pann ahjust välja. Purusta küüslauguküüned kartuliviilude peale. Vala peale rõõsa koorega segatud küüslaugumaitseline toorjuust. Aseta vormi pealiskihile veidi võitükikesi ja puista üle riivsaiaga.

Pane vorm uuesti ahju ja küpseta veel 30-40 minutit.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 01.03.2014 19:54

Väga maitsev kartulivorm! Margariini asemel määrisin vormi põhja oliiviõliga. Kasutasin Farmi maitsestamata toorjuustu (ilmselt rohkem kui 170 g). Peale panin veel peekoniviilud (aga mitte riivsaia). Aga 20 minutit eraldi küpsetatada pole küll vaja, selle ajaga olid kartulid juba täiesti pehmed (ehk ka seepärast, et tegin kombainiga üsna õhukesed viilud). Kokku küpsetasin 40 minutit.