Krõbe ahjupart kumkvaatidega

PÕneva lisandiga ahjupart.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

u 2 kg kaaluv jahutatud part

3 oksa värsket estragoni- või tüümianioksa

300 g kinkaneid e. kumkvaate

1 dl apelsinimahla

5 sl kuiva šerrit

1 sl mett või vahtrasiirupit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

rohelisi aedube

Valmistamine

Patsuta part seest ja väljast köögipaberiga hoolega kuivaks, seejärel maitsesta kõhuõõnsus soola ja pipraga. Torka maitseroheline ja 4 kinkanit ehk kumkvaati pardi kõhtu. Tõsta part ahjupannil olevale restile.

Torka nahk mitmest kohast terava orgiga katki, et küpsemisel eralduv rasv saaks välja valguda. Hõõru part soolaga ning küpseta 200-kraadises ahjus 1,5 tundi, kuni part on krõbe ja kuldne.

Paar minutit enne küpsemise lõppu lõika ülejäänud kumkvaadid pooleks, eemalda seemned ning pane koos apelsinimahla, šerri ja vahtrasiirupi või meega potti. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel pidevalt segades 2 minutit.

Serveerimiseks lõika part tükkideks ning tõsta soojendatud taldrikule. Tõsta kõrvale kumkvaadid ning serveeri näiteks aedubadega.

Loe veel:

Allikas: "International Classics: Over 60 Simple Recipes for Elegant Home Cooking!", Time Life Books, 2000 (Crispy Orange Duck), mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 28.12.2011 23:28

Krõbe kumkvaadipart oli sel korral meie jõulupraad. Meile meeldis :) Värske estragoni asemel kasutasin kuivatatut. Kastmevedeliku aineid oli kuidagi vähevõitu...

Pille
postitatud 06.09.2020 19:01

Ülleka saadetud foto: