ASENDA/KONTROLLI: Belgia vahvlid

Vahvliretsept nn paksude vahvlite jaoks. Serveeri vahukoore ja maasikatega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

3 dl piima

1 dl vett

0.5 tl soola

3 dl nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

3 sl sulatatud võid (25 g)

Serveerimiseks:

vahustatud 35% rõõska koort

maasikaid või maasikamoosi

Valmistamine

Klopi munad kergelt vahule. Lisa piim, vesi, sool ja küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Sega tainas ühtlaseks ning lisa jahtunud sulavõi. Lase pool tundi seista.
Kuumuta vahvliraud ning määri õliga.
Tõsta kulbiga tainast vahvliraua vahele ning küpseta kuldkollaseks.
Serveeri kohe vahukoore ja maasikatega.

Allikas: Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus - PKT ry: Kannet auki (Belgialaiset vohvelit). Pildi tegi KIRSIKE.

LISA KOMMENTAAR

mari
postitatud 05.03.2005 17:10

kas taignasse siis suhkrut ei lähegi?

Pille
posted on 28.08.2015 18:46

Soomekeelse algretsepti järgi tõesti tainasse suhkrut ei panda. Ja magususe annab ju vahukoor ja maasikamoos;)

lilly_munster
postitatud 07.01.2009 15:20

Belglased ise nimetavad õhulisi ohtra vahukoore ja maasikatega söödavaid vahvleid Brüsseli vahvliteks. Eriti maiad kallavad kogu kupatuse shokolaadikastmega üle. :P

Silvi perega
postitatud 07.02.2009 10:57

Mina lisasin 6tl suhkrut. Siis oli meeste arvates paras.

kirsike
postitatud 07.07.2010 21:32

Väga maitsvad vahvlid! Suhkrut ei pane, vahukoore magusus teeb ampsud väga magusaks:)

kädi
postitatud 01.07.2012 19:11

mina panin suhkrut ikka ka , kuna poja ei söö vahukoort ega ka moosi vaid niisama n.ö. paljalt vahvleid siis tema jaoks jäid magedaks :P

liselm
postitatud 03.07.2012 19:15

Minul ei tulnud üldse paksud vahvlid, aga mõnusad. Lisasin ka suhkrut, 3 spl, sest magustoidus ei peaks olema ühtegi magedat komponenti.

kata
postitatud 25.11.2012 11:58

Väga ilusad ja maitsvad vahvlid! Lisasin muna vahustamise ajal lusikatäie pruuni suhkrut ja ei tulnud magusad, lihtsalt mõnusama maitsega. Aga paksud ja ilusad vahvlid tulid tõesti! Suured tänud retsepti eest!

oleme vahvlid
postitatud 20.04.2013 19:43

Täitsa head vahvlid,meie lemmikud!!!!!:):):):):)

antzukas
postitatud 28.08.2013 21:16

Kas neil vahvlitel peab olema kindel vahvlimasin? Kas oskate mõelda milline?

vahvel
postitatud 24.11.2013 19:34

vahvlid jäid läbiküpsetamatud ja vedelad, tegin selverini vahvliküpsetaja masinaga (südame kujulised) ja täiesti halb tainas ei küpsenud läbi,kuigi jälgisin retsepti, pettumus

T.
posted on 27.03.2016 13:07

Mul täpselt sama lugu taignaga ja sama masin.

A
posted on 31.03.2016 15:30

Liitun "klubiga". Oota palju tahes, ikka jäävad seest ja äärtest toored ja õhukesed..

Kristin
postitatud 30.11.2013 14:58

To Vahvel (viimane kommenteerija) Tõenäoliselt oli siis viga ikka masinas ...

To vahvel
postitatud 08.02.2014 14:44

Kui ma esimest korda vahvleid tegin siis mul ka ei kypsenud esimesed làbi. Panin kuumuse madalamaks ning siis hakkasid korralikud tulema. Ilmselt siis temperatuuri viga, sest taignas ei saa asi olla kui teistel tuleb samasuguse retseptiga vàlja ja sul mitte :P

vahvu
postitatud 19.02.2015 19:14

To Vahvel mul on ka Selverini masin mul teeb korralikult. To Kiristin mul on ka Selverini masin mul teeb korralikult ma arvan et asi pole masinas.

Mia
postitatud 28.08.2015 17:52

Ei tea, kas ise olen koba, aga üldse ei õnnestunud. Tainas oli väga vedel ja vahvlid ei küpsenud absoluutselt läbi

I
postitatud 22.01.2016 23:04

Õudus

Taivi
postitatud 28.02.2016 10:24

Vedeliku kogus kuivainete suhtes on väga suur. Töötab ainult siis kui lasta taignal rohkem kui pool tundi oodata enne küpsetamist. Minul kannatust ei olnud ja lisasin 6 dl vedeliku asemel 3dl piima ja 1 dl vett. Peoga suhkrut, määrimiseks võid ja tulid välja küll :)

Taivi
posted on 28.02.2016 10:27

Vabandust, parandus- 4 dl vedeliku asemel 3 dl ehk 2 dl piima ja 1 dl vett.

Belgia vahvel
posted on 11.06.2016 00:19

Jätke retseptist vesi välja, et õigemad vahvlid tuleksid...

M.
postitatud 07.07.2016 15:29

Minul jäid selle retsepti järgi täiesti nätsked vahvlid.. :S

Ruth
postitatud 21.09.2016 18:06

Midagi ikkagi nihu siin retseptis. Taigen silmaganähtavalt jube vedel ja tulemus ei saa hea - tegin täpselt õpetuse järgi, tulemus jäi väga "löts".

Kädi
posted on 25.04.2017 16:12

Mina tegin ka täpselt õpetuse järgi ja väga head vahvlid tulid.Liiga head lausa,varsti peab dieedile jääma :D

Laura
postitatud 18.04.2017 13:24

Esimene kord ebaõnnestus, tainas jäi vedel ja vahvel nätske. Teine kord panin 2 muna asemel 3 tk ning jahu kogust suurendasin u poole võrra (ligi 4,5 dl), samuti küpsetuspulbrit veidi rohkem. Tainas jäi seekord kohevam paksem ning vahvlid tulid suurepärased, paksud ja krõbeda kattega.

Piret
postitatud 14.08.2017 22:10

Retseptis on vesi ülearu. Tegin ilma veeta ja tuli paraja konsistentsiga taigen ning maitsvad vahvlid. Lasin ca 30 min taignal seista enne küpsetamist. Soovitan autoril retsepti üle kontrollida.

Saale
postitatud 08.09.2017 21:22

Väga hea retsept meie pere lille/südamekujuliste vahvlite masina jaoks! Lapsed said 1. päriskoolipäeva hommikul palju rõõmu! (p.s. lisasin munade vahustamisse natuke suhkrut ka, sest polnud kindlust,kes kuipalju moosi v koort kasutab)

Kerli
postitatud 13.06.2018 07:20

Midagi retseptis valesti, tainas vedel, vahvlid nätsked. Mine tea, ehk asi masinas aga noh, siiski. Varem tegin krõbedate vahvlite retsepti järgi neid pehmeid, tuli jumala hea. See retsept tundub imelik. Panin jahu veel juurde, tuli nati parem.

Joosep
postitatud 21.07.2018 10:10

Jätsin retseptist ära muna, piima, vee, jahu ja küpsetuspulbri. Lisasin kartulit ja sibulat. Kartuli koorisin ja lõikasin parajateks viiludeks, segasin hakitud sibulaga. Praadisin võil kuldkollaseks. Täitsa arvestatav praekartul tuli.

Carmen
postitatud 21.07.2018 11:25

Ma ei ole vist nii halva retsepti jãrgi vist teinudki vahvleid. Tãitsa maitsetud ja Belgia vahvlist ikka asi vãga kaugel.