Kurgiraita

Serveeri seda populaarset jogurtikastet vürtsikate india roogade kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 dl SAARE jogurtit (maitsestamata jogurt, Kreeka jogurt)

1 pikk kurk

0.5-1 tl röstitud ja uhmris peenestatud vürtsköömneid

1 purustatud küüslauguküüs soovi korral

2-3 sl hakitud värsket münti või koriandrit

0.5 tl suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane jogurt tunniks ajaks kohvifiltri sisse nõrguma (kui kasutad paksu, nõrutatud jogurtit, siis pole see vajalik).

Kõige lihtsam viis:

riivi kurk ning sega koos ülejäänud ainetega jogurti hulka. (Tuleb serveerida kohe, sest muutub seistes väga vesiseks).

Natuke keerulisem, ent maitsvam viis:

riivi kurk ja riputa soolaga üle. Lase sõelal 30 minutit nõrguda.

Sega ülejäänud ainetega (soola pole enam lisada vaja).

Esimese foto tegi Juta Kübarsepp; teisel fotol on raitat serveeritud lisandina sibula bhaji juurde.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.05.2023 12:07

Mõnus klassikaline ja universaalne lisand kõiksugu vürtsikamate roogade juurde.