Porto-afro kana

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kana

soola ja musta pipart

4 sl õli

1 hakitud sibul

4 hakitud küüslauguküünt

2 sl hakitud punast tšillikauna või Jalapeño tšillipipar

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 sl paprikapulbrit

0.5 tl ingveripulbrit

2.5 dl kookospiima

3 sl maapähklivõid

4 sl värsket hakitud koriandrit või peterselli

Valmistamine

Maitsesta kanatükid 1/4 tl soola ja pipraga, pane kõrvale.

Kuumuta suurel pannil pool õlist tugeval kuumusel. Lisa sibul, küüslauk ja tšilli ning prae umbes 4 minutit, kuni aedviljad on pehmed.

Lisa tomatipasta, paprikapulber, 2 sl vett, ingver ja ülejäänud sool ja pipar, kuumuta minut aega. Sega juurde kookospiim ja maapähklivõi, lase veidi jahtuda. Püreesta köögikombainis ühtlaseks ja pane kõrvale.

Puhasta pann köögipaberiga ja kuumuta selles ülejäänud õli tugeval kuumusel. Pruunista kanatükid paarikaupa ümberringi (u 5 minutit).

Tõsta kanatükid ahjupannile, kalla peale 2,5 dl kastet. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit, aeg-ajalt kastmega niisutades.

Sega ülejäänud kaste koriandriga, vala kanale. Küpseta veel 12-15 minutit, kuni kana on küps (st kui torkad kanasse terava noa, siis eralduv mahl on selge).

Food Network Canada retsept (Portuguese African Chicken)

LISA KOMMENTAAR

liinale
postitatud 25.02.2018 21:15

Vähendasin kana koguse 500 grammile (6-le täna toitu ei teinud) ja kasutasin fileed, kuigi kintsuliha või koib oleks ka hea olnud. Kastmes pidin ka ingverile ja tomatipastale asenduse leidma, sest kodus olid need otsa saanud. Tomatipasta asemel läks kastmesse kaks tomatit ja natuke ema tehtud tomati-paprika-sibula hoidist.</br> Sibula koguse jätsin samaks, 2 küüsaluguküünt, 1 tšilli kaun, seemnetega, purk kookospiima, 1 sl paprikapulbrit, 2 sl maapähklivõid ja vee jätsin välja. Koriandrit läks lisaks üks potitäis poest. Kõik läks pannile lõdva randmega ja mõeldes sellele, et paju kastet oleks tore. </br>Tulemus mmmmm! Soovitan soojalt! Pere järgmine lemmik! Olen varem maapähklivõiga tehtud toite saanud aga siis oli see liiga domineeriv, aga vähemalt minu tehtud kastmes oli maitse tunda ja mõnus aga ei domineerinud. Ja koriandripelgurid ka sõid ja ütlesid, et pole üldse nii hull! :) </br>Pilti kah!