Kitsejuustusalat vaarikakastmega

See salat on Blue Moon-nimelise restorani (Dayton, Ohio osariik) üks hitte. Põneva vaarikavinegretiga kitsejuustusalat sobib hästi kergemaks eineks või pidulikuks eelroaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Vaarikavinegrett:

100 g värskeid või külmutatud vaarikaid

85 g suhkrut

4 sl punast veiniäädikat

2 sl hakitud punast sibulat

1 sl sinepipulbrit

0.5 tl soola

0,5 tl sidrunimahla

2 dl oliiviõli

1 sl mooniseemneid

Juustuviilud:

400 g pehmemat 'halukujulist' kitsejuustu

1 suur muna

1 sl vett

nisujahu või jahvatatud mandleid

1 dl mandlilaaste

2 sl sulatatud võid

Serveerimiseks:

175-200 g erinevat lehtsalatit - noori värskeid salatilehti, nt

tammelehesalatit ja rukolat e. põld-võõrkapsast

friseesalatit ja võilillelehti

punast salatsigurit e. endiiviat

hapuoblikaid

Valmistamine

Sega esimesed 7 ainet (vaarikad, suhkur, veiniäädikas, punane sibul, sinepipulber, sool ja sidrunimahl) köögikombainis. Lisa vähehaaval õli (köögikombain ikka veel keerleb). Lisa mooniseemned ning sega veel 5 sekundit. Pane vaarikakaste kõrvale.

Kuumuta ahi 180°C. Lõika "kitsejuustuhalg" neljaks viiluks. Suru kitsejuustuviilud umbes 1 cm paksusteks ketasteks.

Sega väikeses kausis muna ja 1 sl vett. Pane (mandli)jahu teise väikesesse kaussi. Aseta mandlilaastud taldrikule. Veereta kitsejuustuviile jahus, siis kasta munasegusse ja seejärel suru kergelt mandlilaastude sisse.*

Aseta juustuviilud klaasist ahjuvormi, nirista peale sulavõi ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni mandlilaastud on kergelt kuldsed.

Jaota värsked ja väikesed salatilehed 4 taldriku vahel. Aseta igale salatikuhjale 2 sooja juustuviilu, nirista peale vaarikakastet ning serveeri kohe.

  • Kuni siiani võid juustuviilud eelmisel päeval ette valmistada.
  • Kastet jagub tegelikult vähemalt 8 inimese kastme jaoks :)

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Bon Appétit (August 2001, Almond-crusted goat cheese salad with raspberry dressing). 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.01.2004 14:05

Ei ole ise küll seda salatit veel valmistanud, aga olen valmistamise juures olnud ja salatit söönud. Väga efektne salat - rohelised salatilehed ja punane vaarikakaste on ilus ja värvikirev kombinatsioon. Sobib hästi piduliku õhtusöögi alustuseks. Vaarikakastet on nelja salatiportsjoni jaoks liiga palju, aga seda saab järgmiste päevade jooksul kasutada teiste salatite maitsestamiseks.

Pille
posted on 02.07.2016 14:46

Täpsustan, et olen nüüdseks seda paar korda ikka ise ka teinud ja väga mõnus on, eriti see kaste!!

Zoozi
postitatud 25.01.2009 12:17

Mul oli ainult kahte sorti salatilehti-rukola ja tammelehe ja kitsejuustuhalg oli ka suur. Salat maitses imehea ja kaste oli jube mõnus. Eriti meeldisid seal sees olevad mooniseemned. Mees tellis salatit juba järgmiseks hommikuks ka :)

Pille
posted on 06.07.2016 13:44

Zoozi pilt: