Suitsukalasupp

Selle lihtsa supi valmistamiseks sobivad hästi nt suitsutursk või suitsuforell.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

1 kalapuljongikuubik

400 g Härmavili ühepajatoitu

300 g puhastatud suitsukala - nt

suitsuturska või -forelli

1-2 dl 10% rõõska koort

0.25 tl musta pipart

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa kalapuljongikuubik ja külmutatud köögiviljad. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.

Samal ajal puhasta suitsukala luudest, lisa supile. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed. 

Sega juurde rõõsk koor. Lase veel korraks keema tõusta ja tõsta tulelt. Maitsesta pipra ja hakitud tilliga.

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 11.03.2010 21:28

Maitsev ja saab ruttu valmis.

Itakene
postitatud 14.06.2010 19:37

Valmib tõesti kiirelt :). Panin ühe pastinaagi ka sisse ja tilli asemel peterselli. Maitsev.

Pille
postitatud 03.10.2019 16:01

Itakese saadetud foto:

kuutydruk
postitatud 28.06.2011 10:22

Tegin ka eile õhtul seda suppi. Tegin suitsulõhega, kuna herneid polnud, panin rohelisi ube. Väga maitsev. Aitäh!

Kaare
postitatud 09.10.2019 08:40

Lihtne teha ja maitseb hästi!

Martiina
postitatud 01.11.2019 09:28

Kiire ja maitsev!