Hane- või pardipraad hapukapsastega

Lihtne viis jõuluprae tegemiseks Salme Masso juhiste järgi.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hani või part

1 kg hautatud hapukapsast

soovi korral ka kuivatatud ploome või sibulõunu

soola

vett

Valmistamine

Hõõru puhastatud lind seest ja väljast soolaga. Täida kõhuõõs poolpehmeks hautatud hapukapsastega. Aseta lind, selg alaspidi, äärisega pannile ja pruunista. Seejärel vala linnule kuuma vett ja küpseta 160-180-kraadises ahjus 2,5-3 tundi. Küpsetamise ajal kasta lindu aeg-ajalt praadimisvedelikuga.

Kui lind on valmis, võta kapsad kõhuõõnest välja. Tükelda valmis lind. Selleks lõika rinnaliha luult maha ja tükelda ristikiudu. Koivad murra kere küljest ära ja lõika liigese kohast kaheks tükiks.

Lisandiks ahjukartulid, hapukapsad, kõrvitsasalat ja praeleem.
 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" 1984. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz

Jacob’s Creek Double Barrel on unikaalne premium punavein, mis on esmalt küpsenud traditsiooniliselt valmistatud veinivaadis ja seejärel viskivaadis. Selline tavapäratu kahe vaadi - “double-barrel” tehnika kasutamine lisab komplekssust, suurepäraselt integreeritud tanniine ja uskumatult pehme maitse. Jacob’s Creek Double Barrel on täiesti ainulaadne konseptsioon, mis liigutab piire veinivalmistamise innovatsioonides.

Viskivaadid on valmistatud heledast Ameerika tammest. Veinivaadid on kombinatsioon prantsuse ja Ameerika tammest. Jacob’s Creek kasutab vanu 200 liitriseid vaate, milles on eelnevalt viskit hoitud 8-20 aastat. Viskivaatide lauad on kitsamad ja õhemad kui veinivaadil; pigem kuivatatud ja siis kiiresti kõrgel kuumusel kõrvetatud seestpoolt, võrreldes veinivaatidega, mida töödeldakse õrnemalt. 

Double Barrel Shiraz valmistamine algab hästi küpsenud rikkaliku ja kõrge konsentratsiooniga viinamarjade korjamisest valitud viinamarjaaedadest. Viimistletakse veini šoti viski vaatides.

Bukett on eriti aromaatne, ploome, vürtse ja liköörseid aroome.
Maitse on keskmise täidlusega, kuid eriliselt pehme ja rikkalik ning kauakestev. Tammenüansid on minimaalsed. 

Serveerida 16-18 C juures suurest Bordeaux tüüpi klaasist.

Tootja: Jacob's Creek
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

Hexy
postitatud 29.12.2010 15:28

Tegin parti, täitsain hapukapsaga, väga hea oli!!!!!!

Annuzhka
postitatud 01.01.2011 22:33

Tegin parti hapukapsaga, väga hea!!!!

Pille
posted on 14.01.2016 21:42

Annuzhka saadetud foto ka:

Dee
postitatud 09.11.2011 20:38

Tegin parti hapukapsa ja õunaga, natuke panin ploome ka juurde. Väga hea tuli - maitses kogu perele.

Ilse
postitatud 15.01.2016 06:39

Lihtne ja maitsev klassika, täitsin hapukapsaga. Pardi võib ka päev või paar varem ette valmis teha, säilitada terve lind fooliumisse mässitult külmas ja siis enne lauale andmist ahjus soojendada.