Tõeliselt mõnus sibulakaste

Aeglaselt karamellistatud sibulad ning väikene veinilisand teevad sellest sibulakastmest tõeliselt hõrgu lisandi erinevate liha- ja vorstiroogade või ka lihtsalt kartulipudru kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

3-4 suuremat sibulat

1 sl nisujahu

2.5 dl vett või puljongit

1 dl madeirat või Marsala veini või punast veini

Worcesteri kastet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks.

Sulata paksupõhjalisel pannil või, lisa sibulad ning prae tasasel tulel kuldseks ja pehmeks - selleks kulub umbes 10 minutit. Kata pann kaanega ja kuumuta veel umbes 5 minutit, kuni sibulad on mõnusalt tumedad ja kuldsed.

Sega juurde jahu, kuumuta segades minut aega.

Lisa pannile alkohol ja puljong, maitsesta Worcesteri kastme, soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, siis hauta tasasel tulel 10-15 minutit, aeg-ajalt segades.

Timmi maitse ja serveeri.

Inspiratsioon Nigel Slaterilt. Pildi tegi KIRSIKE.

LISA KOMMENTAAR

CarpeDiem
postitatud 28.09.2013 10:24

Kiidan retsepti - oli tõesti väga mõnus! Tegin omalt poolt väikese laienduse šampinjonide lisamisega, ka nii sobis.

Mer
postitatud 12.02.2017 20:26

Kaste väga hea, aga ei saa aru, miks peab võid ja õhukeseks peenestatud sibulat nii kaua kuumutada (15 min.)? Või läheb ju kergesti suitsema-kõrbema? Edasi jälle 15 min. hautada? Kas see liiga ei ole?

Pille
postitatud 12.02.2017 20:55

Mer, tasaselt hautades ei lähe Sul või suitsema-kõrbema ja sibulat hautatakse tihti kauemgi, 15 minutit on veel vähe. Pärast on ju kastmes hautamine, see võis hautamine aitab karamelliseeruda sibulatel. Nami-Namis on ka "kiiremaid" sibulakastmeid, aga jah, aeglastel on kindlasti oma koht olemas!