Ajvar

Ajvar on Balkani maades populaarne paprika-pommudipp. Eriti hõrgu maitse annab sellele paprikate ja baklažaanide ehk pommude eelnev röstimine.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg punast paprikat

500 g pommut e. baklažaani

5 küüslauguküünt

4 sl päevalilleõli või oliiviõli

1 sl õunaäädikat

1 tl soola

maitse järgi musta pipart

Valmistamine

Rösti paprikaid ja pommut süte kohale asetatud restil (või kuumas grillahjus või gaasileegi kohal) u 15 minutit, kuni need on pealt mustaks tõmbunud (pommu e. baklažaaniga läheb u 30 minutit).

Siis pane suurde kaussi, kata toidukilega ja lase 20 minutit higistada. Eemalda söestunud koor, paprikatelt ka seemned.

Pane paprikad, pommu ja küüslauk köögikombaini ning töötle jämedakoeliseks massiks. Lisa õli, äädikas ja sool ning peenesta veel korra.

Pane segu potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase keskmisel kuumusel podiseda u 30 minutit, aeg-ajalt segades.

Võta pott tulelt, maitsesta soola-pipraga parajaks. Lase jahtuda. Serveeri kohe toatemperatuuril või säilita kuni 1-2 nädalat kinnises karbis külmkapis.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 31.01.2018 14:14

Väga mõnus kraam!