Hapukapsasupp kruupidega (lihata)

Lihtne hapukapsasupp, mis sisaldab küll kruupe, aga mitte liha. Pühadeperioodil kipuvad eestlased lihasöömisega liialdama, nii et veidi kergem supp sobib detsembrisse hästi!
Suppi võib teha nii speltanisu- kui ka odrakruupidega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g hapukapsast

õli

1 suur sibul

2 porgandit

2 l vett või puljongit

100 g odrakruupe või speltanisukruupe

maitse järgi puljongipulbrit või -kontsentraati

maitserohelist - nt

tilli või leeskputke või peterselli

soola ja suhkrut

Valmistamine

Kui kapsas on liiga hapu, loputa see veega läbi. Kui meeles on, siis pane kruubid varem likku.

Haki sibul, tükelda porgand. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgand ning hauta paar minutit.

Lisa kapsas, pestud (ja leotatud) kruubid ja vesi. Maitsesta soola ja suhkruga, kuumuta keemiseni.

Keeda tasasel tulel umbes tund aega, kuni kapsas ja kruubid on parajalt pehmed.

Maitsesta vajadusel uuesti soolaga, lisa hakitud maitseroheline ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 18.09.2010 16:15

Väga hea supp ja lihtne teha. Minu suureks rõõmuks sõi ka tütar väga isukalt. :)

Livia
postitatud 12.02.2012 13:40

Suurendasin veekogust, sest tuli natuke liiga paks. Puljongi asemel kasutasin Vegeta Natur maitseainet köögiviljadest. Tulemus oli väga maitsev, soovitan :)

M.
postitatud 20.04.2012 17:29

Ülilihtne ja ülihea.

Maarja
postitatud 11.11.2012 12:00

Sama asi ka marineeritud musta rõikaga töötab väga häält.

Hexy
postitatud 07.02.2015 16:43

Hea supp!

Tõnu Peit
postitatud 22.01.2020 19:54

No mis hapukapsasupp see lihata on? Ikka korralik pekine triibuline ja kondiga ribitükk peab olema. Siis hiljem see jahtunud tükk viiludeks, mustale leivale, Põltsamaa sinepit peale. Ja et elamus ikka täiuslik oleks, siis pits külma viina selle kõige alla, mmmm....

Juta Latik
postitatud 23.02.2021 08:41

Ei kujuta ette, kuidas ilma lihata :O