Malaisia pitspannkoogid 'Roti Jala'

Pitspannkookide valmistamiseks niristatakse tainas läbi spetsiaalse aukudega nõu. Kui seda käepärast ei ole, siis tee nt papptassi või puhta konservipurgi põhjale naelaga 3 auku.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g nisujahu

1 tl soola

1 sl maisiõli

4 muna

3.5 dl (veega lahjendatud) kookospiima

Praadimiseks:

taimset õli või maisiõli

Valmistamine

Sõelu jahu ja sool kaussi, lisa õli ja munad ning klopi hoolega. Lisa kookospiim ning sega tainas ühtlaseks.

Määri keskmise suurusega praepann kergelt õliga ning aseta keskmisele kuumusele.

Võta augulise tassiga tainast ja nirista kuuma õli sisse pitsiline pannkook. Prae 1-2 minutit, kuni pannkook on altpoolt kuldpruun. Siis keera ringi ning prae ka teiselt poolt kuldseks. Murra pannkook ettevaatlikult neljaks ja hoia soojas.

Valmista ülejäänud tainas samamoodi, kuni saad 20-25 pannkooki. 

Vahetult enne söömist puista pannkookidele suhkrut.

Loe veel:

Retsept Waitrose Food Illustrated (February 2001, Roti Jala). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 25.09.2010 21:43

Väga effektne ja ka maitsev. Kuna kasutasin Santa Maria paksu kookospiima, siis pidin ka vett taignale lisama, et tainas liiga paks ei oleks ja selle Roti Jala mold'i augukesi ära ei ummistaks. Samuti lasin enne küpsetamist kogu taigna sõelast läbi, et tükke eemaldada. Lisasin ka taignasse natuke vaniljesuhkrut ja serveerisin vaniljejäätise ning ploomi-aprikoosimoosiga.

Kaare
postitatud 15.10.2016 13:21

Väga õrn tainas ja esimesed kolm pannkooki ebaõnnestusid. Alguses tundus, et peab rohkes rasvas küpsetama, pärast õnnestusid siiski pigem kuival pannil. Mul oli ühe auguga nõu ja ilusad koogid tulid siis, kui hakkasin panni keskelt suurt lille pannile joonistama. Originaalis on need pannkoogid väga heledad, mul nii heledana ei õnnestunud teha. Samas kui tainas liigselt pruunistub, siis muutub krõbedaks ja kokku voltimisel puruneb. Paras mässamine :P