Kalavorm sinepi-juustukattega

Rarebit-kattega kalavorm. Inspireeritud briti koka Gary Rhodes'i analoogsest retseptist.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 valge kala portsjonfileetükk sööja kohta, nt

kiltturska e. pikšat

60 g peenelt riivitud Gruyere juustu

2 sl 35% rõõska koort

1 tl teralist sinepit

soola ja musta pipart

võid

Valmistamine

Vorm peaks olema täpselt nii suur, et kalatükid täpselt teineteise kõrvale kenasti vormi ära mahuksid (ja et vormis siis ruumi üle ei jääks) - muidu voolab juustu-sinepikate laiali.

Aseta vormi põhja suur võitükk, nii umbes 25 g sööja kohta, ning pane vorm tulisesse ahju kuumenema.

Sega juust, koor, sinep, sool ja pipar paksuks pastaks. Patsuta kalafileed köögipaberiga kuivaks ja määri peale juustupasta.

Kui võiga ahju pandud vorm susisema hakkab, võta see ahjust välja ning pane kalafileed kenasti vormi, juustupastaga määritud pool ülal.

Küpseta 18-20 minutit, kuni kate on kaunilt kuldpruun. Serveeri kohe. Kõrvale sobivad röstitud kirsstomatid - võid need koos kalaga ahju panna.

Briti retsept (Fish rarebit). Pildi tegi Martiina, kes serveeris rooga röstsaial. 

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 31.01.2015 13:19

Tegin räimefileega (olid suured räimed) ja lisasin kattesse Worchesteri kastet. Mõnus söök!