Hakkliha-värskekapsahautis

Armastatud Eesti köögi klassika, mis on eriti maitsev hilissuvise värske kapsaga valmistatult.

Nami-Nami soovitab kasutada Rakvere jahutatud hakkliha. Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kodust või veisehakkliha

1 sl õli

1 sibul

veidi vett

1 kg värsket kapsast

2 porgandit

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli või tilli

Serveerimiseks:

keedetud kartulit

Saare Smetana hapukoort

Valmistamine

Kuumuta potis veidi õli, lisa peeneks lõigatud kapsas ning jämedalt riivitud porgand. Kuumuta minut aega, siis lisa kuum vesi*, kata pott kaanega ning hauta kapsas valmis. Sega aeg-ajalt.

Prae pannil sibul ja hakkliha läbi, lisa peaaegu valmis kapsale. Hauta valmimiseni. Maitsesta soola, pipra ja rohke peterselliga.

Lisandiks keedetud kartulid.

Nipid ja soovitused:

  • Vee kogus oleneb sellest, kas tahad rohkem või vähem kapsaleent. Mina panen tavaliselt niipalju vett, et kapsad oleksid poolenisti kaetud. Kui õe pere külas on, siis panen rohkem, sest neile meeldib, kui kartulite jaoks on piisavalt vedelikku.

Proovi veel:

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 15.12.2012 18:06

Nii hea toit! :)

Testija
postitatud 21.08.2013 17:43

Mehena suutsin hakkama saada ja viis keele alla küll. Tänan retsepti eest. ;)

Hexy
postitatud 09.10.2013 12:19

Lisasin juurde tomatitükke(ilma nahata) nagu mu vanaemal kombeks oli-väga hea toit sai.

niisama
postitatud 04.11.2013 13:46

Ainuke asi, et jäi ebaselgeks, kaua see hautamine u auge võiks võtta? Tunnike, kaks või kolm? Eks proovimise teel saab ka hakkama, aga hea oleks mingisugunegi orientiir siia lisada. :p Tänud igatahes, küll hakkama saab.

seda ongi
posted on 14.03.2019 13:06

ju keeruline kirja panna, sest oleneb, kas kasutad värsket või vana peakapsast ja kui suured tükid hakid.

Suslik
postitatud 12.11.2013 16:26

Mina teen seda hautist teisiti. Sulatan poti põhjas ca 100 grammi võid.Seejärel panen potti 1 ratasteks lõigatud sibula ja hakkliha, kuumutan seni kuni hakkliha ei ole enam punane,maitsestan musta pipraga,lisan 2-3 klaasi vett ja ribadeks lõigatud kapsa ning riputan soola peale. Hautan mõõdukal tulel ca 1,15 tundi. Vahepeal segan ja jälgin,et vedelikku ikka oleks. Kapsas annab ise ka vedelikku välja,oleneb milline kapsas st.kohev hapenduskapsas rohkem ja tihe säilituskapsas vähem.

Sirje
postitatud 28.01.2016 21:31

veel maitsvama kastme saab kui leemele lisada natuke hapukoort

Kägu
postitatud 30.04.2016 21:11

Kapsa-hakklihahautis valmib kiirelt ja siin retseptis on kogused hästi paigas!

Jaanika Malenšek
postitatud 02.09.2016 21:26

Maitses suurepäraselt! :)

Eve Ruukki
postitatud 03.09.2016 08:53

Minu lemmiksöök! :)
Teen küll natuke teistmoodi (ainult hakkliha ja kapsas, sool, pipar ja vahel ka rõõsk koor) aga igal moel superhea!

Helen Viinamäe
postitatud 03.09.2016 09:33

Absoluutselt minu üks lemmik samuti ja seda juba lapsepõlvest :)

Malle Truu
postitatud 03.09.2016 11:00

Just teen seda toitu,tõesti näm-näm!

Ninell
postitatud 08.11.2016 11:29

Mina lisasin selle koguse peale ka 200gr võid (nagu mu ema mulle on õpetanud) ja sai väga väga väga hea! Tilli v peterselli ei pannud.

Kati
postitatud 13.11.2016 18:18

Kui lastele teha siis ei soovita veisehakkliha -sellel on spetsiifiline mekk. Hautama peab värsket kapsast umbes tund aega.

Tauno Laasik
postitatud 10.10.2017 19:33

Eriti hää saab, kui kasutada isametskitse e siis soku hakkliha :)

Merike Veidental
postitatud 10.10.2017 23:14

Mina porgandit ei lisa. Retsept muidu sama. Aitäh!

:D
postitatud 26.11.2017 16:35

Tänud!

Hexy
postitatud 17.01.2018 10:56

Endiselt väga maitsev!

Helina
postitatud 19.06.2018 22:10

Väga hea õpetus, aitäh! :) Alati tuleb maitsev ;)