Jõhvikapilaff

Basmati riisist valmistatud lihtne pilaff sibula ja kuivatatud jõhvikatega.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

0.5 dl võid

1.5 dl hakitud sibulat

6 dl basmatiriisi

1.2 l kanapuljongit või vett

0,5 dl sidrunimahla

2 dl kuivatatud jõhvikaid

2.5 tl soola

0.5-1 tl valget pipart

Valmistamine

Sulata potis või ning hauta sibul klaasjaks. Sega juurde riis, nii et riisiterad oleksid õliga kaetud.
Tõsta segu kaanega ahjuvormi. Lisa vesi või puljong, sidrunimahl, kuivatatud jõhvikad ja maitseained. Sega hoolega.
Kata vorm hoolega ning hauta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Enne serveerimist sega pilaff kahvliga õhuliseks.

Loe veel:


Uncle Ben'si retsept (Berry Basmati Pilaf). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI. NB! Pipra kogust Zoozi märkusele tuginedes oluliselt vähendatud.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 16.12.2008 08:11

Natuke liiga piprane oli,kuigi panin tunduvalt vähem pipart kui retseptis kirjas.