Saiavorm valge šokolaadi ja vaarikatega

Valge šokolaad ja vaarikad teevad lihtsa saiavormi palju luksuslikumaks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

12 viilu saia

50 g võid

250 g vaarikaid

200 g valget šokolaadi

3 muna

4 dl 35% või 10% rõõska koort

2-4 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

näputäis soola

Valmistamine

Määri kõikidele saiaviiludele natuke võid. Lao võiga määritud ahjuvormi põhja kiht saiaviile, puista peale pool vaarikatest ja 100 g tükeldatud šokolaadi. Lao peale järgmine kiht saiaviile, kata ülejäänud vaarikate ja šokolaadiga. Viimaseks kihiks jäta saiaviilud.

Klopi munad suhkru, vanillisuhkru ja soolaga lahti, lisa koor. Vala saadud segu üle saiaviilude vormi ning lase enne küpsetamist vähemalt 15 minutit seista.

Küpseta 180-kraadises ahjus vesivannil 50-60 minutit, kuni saiad on pealt pruunid ja munasegu hüübinud. 

Serveeri külma piima või vanillikastmega

Nipid ja soovitused:

  • Vesivanni jaoks vajad teist, ahjuvormist suuremat vormi või sügavat ahjuplaati. Aseta saiavorm suuremasse vormi ning vala sinna nii palju vett, et see ulatuks väiksema vormi poole peale.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 13.02.2016 11:57

Jällegi üks maitsev variant saiavormist!